Aracını 35 metreden şarampole yuvarladı yutturamadı

Kaskodan para alabilmek için otomobilini 35 metrelik yükseklikten şarampole yuvarlayıp, kendisinin de son anda araçtan atladığı söyleyen sürücü jandarmayı kandıramadı. Sürücünün telefonundaki whatsApp mesajları planını ele verdi. Sürücü hakkında “Suç Uydurma” şüphesi ile tahkikata başlandı.

Aracını 35 metreden şarampole yuvarladı yutturamadı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kaskodan para koparma peşine düşen bir şahıs, bir kaza planlayarak aracını perte çıkarmaya karar verdi. 

 

Aracını daha önceden belirlediği yerde 34 metreden şarampole yuvarlayan şahıs daha sonra jandarmayı arayarak kaza ihbarı yaptı. Aracı tam da isteği gibi haşat olan şahıs olay yerine gelen jandarmaya aracın aşağa uçmadan önce araçtan atlamayı başardığını anlattı. Şahsın hareketlerinden şüphelenen jandarma ise durumu trafik ekipleriyle paylaştı.

 

WhatsApp mesajları ele verdi

Şüphe üzerine ekipler, savcılık kararı ile T.K. isimli sürücünün cep telefonuna el koyarak inceleme başlattı. T.K. isimli şahsın telefonunda bulunan WhatsApp yazışmaları incelendiği esnada şahsın bahse konu aracı ‘perte' çıkarıp kaskodan yararlanmak amacı ile böyle bir plan yaptığı yazışmalardan tespit edildi.

 

Suç uydurmaktan tahkikat açıldı

Olay hakkında Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek şahıs hakkında savcının talimatı ile “Suç Uydurma” şüphesi ile tahkikata başlanıldı. Bahse konu otomobil, olay yerine gelen kurtarıcı vasıta ile uçurumdan çıkarılarak yedi emin parkına teslim edildi. İfadesi alınan T.K. ise jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.