Aralık ayına dikkat! Bakan Koca'dan maske açıklaması geldi! Yoksa yeniden mi?

2020 Mart ayından itibaren ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 pandemisi, 2022 yılının yaz mevsimine doğru etkilerini büyük ölçüde azaltmış, vatandaş iki yılın ardından rahat bir nefes almıştı. Her ne kadar ortam rahatlasa da koronavirüs salgını tamamen ortadan kalkmış değil. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahreddin Koca'nın son yaptığı maske açıklaması, duyanları endişelendirdi. Yoksa yeniden mi maske takılacak? Koronavirüs etkileri artıyor mu? İşte detaylar...

Aralık ayına dikkat! Bakan Koca'dan maske açıklaması geldi! Yoksa yeniden mi?

Kış aylarının yaklaşması ve havaların da soğumasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklamada Aralık ayında koronavirüs vakalarında artış yaşanabileceğini vurguladı. Bakanın bu açıklaması üzerine pek çok vatandaş tedirgin olmaya başladı. Sokağa çıkma ve maske zorunluluğu geri mi gelecek? Toplu taşımalarda maske takmak zorunlu olacak mı? İşte detaylar...

Aralık ayına dikkat!

Bakan Koca, koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında Aralık ayında vakalarda artış olabileceğini söyleyen Koca, aşıların olunması gerektiğini, “Aralıkta artış olabilir ama tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı” şeklinde belirtti.

Sağlık çalışanlarına teşvik

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca’ya sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi de soruldu. Koca, “Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak” ifadelerini kullandı.

Sistemi delemezler

Yönetmeliğe yönelik eleştirilere de yanıt veren Koca, “Özel hastanelerin muayenehaneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz. Son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı” diye konuştu.