Türk Hava Yolları'ndan George Clooney açıklaması

Aralık ayının başlarında verdiği röportajda 35 milyon dolarlık bir anlaşmayı reddettiğini açıklayan George Clooney'nin bahsettiği o şirketin THY olduğuna ilişkin iddialar yalanlandı.

Türk Hava Yolları'ndan George Clooney açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hollywood yıldızı George Clooney'nin Aralık ayının başlarında verdiği röportajda, 'ülkenin rejimi ve insan haklarına bakışı yüzünden' 35 milyon dolarlık bir anlaşmayı reddettiğini açıklamasının ardından ortaya atılan iddiaları yalanladı. 

İddialar üzerine bir açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “George Clooney severim, çok iyi bir oyuncudur, çok iyi filmleri vardır. Kendisine gerçekten şahsi olarak hayranlık duyarım ama hiçbir şekilde George Clooney reklamımızda oynatalım diye girişimimiz yok olmadı da. Konuşulan astronomik ücretler zaten dünyadaki bu tür yapılan anlaşmalara aykırı. Biz Türk Hava Yolları olarak dünyada birçok önemli reklam yıldızı veya önemli yüzle anlaşmaları olan, uluslararası reklamlar konusunda ödüller almış bir şirketiz. Bizim gibi şirketler sektör rayiçleri üzerinde bir anlaşma yapmayız. George Clooney ismiyle resmi olarak hiç ilgilenmedik hiçbir böyle teklifimiz olmadı" diye konuştu. 

Türk Hava Yolları'ndan George Clooney açıklaması - Resim : 1

Ne olmuştu?

Hollywood yıldızı George Clooney'in İngiliz The Guardian gazetesine açıklamasının ardından günler sonra  reddettiği reklam filminin THY olduğu iddia edildi.