Araplar, Türkiye'ye yaptırım şartlarını açıkladı

Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinin Katar'a ambargoyu kaldırdı. Türk iş dünyasında da fiili boykotun kaldırılması umudu yarattı.

Araplar, Türkiye'ye yaptırım şartlarını açıkladı

Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, Türk iş dünyasında da fiili boykotun kaldırılması umudu yarattı.

Son yıllarda uluslararası arena başta olmak üzere her platformda Türkiye aleyhinde çalışmalarda bulunun, terör örgütlerini bile bu kapsamda destekleyen Araplar, yeniden Türkiye ilişkilerini düzeltmek istiyor. Katar'a ambargonun kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasını da heyecanlandırdı.

Normalleşme çıkışı yapan Birleşik Arap Emirlikleri'nden ise "Müslüman Kardeşler'e desteği kesin" çağrısı geldi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, “Türkiye’ye şunu söylemek istiyoruz; karşIlıklı olarak egemenliğe saygı çerçevesinde ilişkilerimizin normalleşmesini istiyoruz.”dedi ancak Ankara'dan Müslüman Kardeşler'e desteği kesmesini talep etti.

BAE merkezli SkyNews televizyonuna konuşan Gargaş, “Ankara’nın Müslüman Kardeşler’in ana destekçisi olmasından vazgeçmesini istiyoruz. Ankara’nın Arap dünyası ile ilişkiler yörüngesini yeniden düzeltmesinden yanayız” ifadelerini kullandı.