Lenfoma kanserine yakalanan ünlü oyuncu Boğaç Aksoy kimdir? Lenfoma Kanseri nedir?

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar dizisinde Volkan Komiser rolüne hayat veren 31 yaşındaki oyuncu lenfoma kanserine yakalandı. Peki, Boğaç Aksoy kimdir?

Lenfoma kanserine yakalanan ünlü oyuncu Boğaç Aksoy kimdir?  Lenfoma Kanseri nedir?

Arka Sokaklar dizisinin Volkan Komiser’i Boğaç Aksoy instagram hesabından yayınladığı açıklama ile lenfoma kanserine yakalandığını duyurdu. 31 yaşındaki genç oyuncu sevenlerinden dua istedi. Peki , Arkak Sokaklar’ın Volkan’ı  Boğaç Aksoy kimdir?

Lenfoma kanserine yakalanan ünlü oyuncu Boğaç Aksoy kimdir?  Lenfoma Kanseri nedir? - Resim : 1

BOĞAÇ AKSOY KİMDİR?

Boğaç Aksoy 30 Temmuz 1989 İzmit doğumludur. 2006 yılında Fenerbahçe Lisesinden mezun olan ünlü manken ve oyuncu, liseden sonra üniversite eğitimini Haliç Üniversitesi Besyo Antrenörlük bölümünde tamamlamıştır. 

Lenfoma kanserine yakalanan ünlü oyuncu Boğaç Aksoy kimdir?  Lenfoma Kanseri nedir? - Resim : 2

İki sene profesyonel at biniciliği eğitimi almıştır. Aynı zamanda da iki yıldızlı dalgıçlık belgesine sahiptir. Her zaman eğitimine önem veren ünlü manken ve oyuncu Boğaç Aksoy, oyunculuğunu geliştirebilmek için de kuruculuğunu Vahide Gördüm ve Altan Gördüm’ün üstlendiği Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi almıştır.

LENFOMA KANSERİ NEDİR?

Lenf kanseri (lenfoma) vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir. Lenf bezleri vücudun en önemli savunma mekanizmalarından biridir.

Vücudumuzda bulunan binlerce lenf bezi, enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmemizi sağlayan bağışıklık sisteminin en önemli parçasıdır. Yaşanan enfeksiyonlar sırasında lenf bezleri büyüyor.

Hastalık sona erdiğinde ise yeniden eski boyutlarına dönüyor. Bu durum son derece normal olan bir mekanizmanın göstergesi. Lenfoma meydana geldiğinde, lenfatik sistemin hücreleri olan lenfositler bozuluyor ve çoğalıyor, böylece daha anormal hücreler oluşturuyor.

Lenfomalar temelde Hodgkin ve non-Hodgkin (Hodgkin olmayan) olmak üzere iki grupta incelenir. Her ikisinin de belirtileri benzer olabilmekle beraber, lenfomanın hangi tür olduğuna yapılan tetkiklerde rastlanabilecek bir takım özel hücrelere göre karar verilir.

Tedavi seçeneklerinin belirlenebilmesi açısından lenfomanın hangi tür olduğunun belirlenmesi oldukça önemlidir.