Arkeologların toprağa vurduğu kazmadan dünya için ürküten bir sonuç çıktı

Arkeologlar dünya genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak son gelen haberler iyi yönde değil. Arkeologlar, iklim krizinin giderek büyümesi nedeniyle dünyadaki birçok arkeolojik alanın bozulduğunu ve yer altı hazinelerinin yok olmaya yüz tuttuğunu dile getirdi.

Arkeologların toprağa vurduğu kazmadan dünya için ürküten bir sonuç çıktı

Arkeologlar dünyanın çeşitli yerlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kendi ülkelerindeki yer altı kaynaklarını gün yüzüne çıkaran arkeologların son yaptıkları çalışmalardan iyi haberler gelmedi.

ELLERİNİ NEREYE VURDULARSA FELAKET

Dünyanın çeşitli yerlerinde araştırmalarını sürdüren arkeologlar, ellerini nereye attılarsa korkunç bir gerçekle karşılaştılar. Çünkü dünya genelindeki pek çok yer altı kaynağı, küresel iklim değişikliği nedeniyle yok olmaya başladı.

Arkeologların toprağa vurduğu kazmadan dünya için ürküten bir sonuç çıktı - Resim : 1

ARKEOLOGLAR ENDİŞELİ

Danimarka Ulusal Müzesi'nden bir arkeolog olan yazar Jørgen Hollesen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gelecek yıllarda arkeologlar ve planlamacılar, en savunmasız yerleri tespit edecek kadar verimli araçlarla donatılsalar bile, yine de zor kararlarla karşı karşıya kalacaklar: hangi siteler kurtarılmalı ve hangi sitelerin çürümesine izin verilmeli? Bunu kararlaştırmalıyız” dedi.