Arnavutköy Kaymakamlığı'ndan yeni koronavirüs tedbirleri: Yürüyüş, basın açıklaması, toplantı...

Arnavutköy Kaymakamlığı, bakanlığın tavsiyelerini de göz önüne alarak ilçede yeni koronavirüs tedbirleri alındığını açıkladı. Kaymakamlık 7 gün boyunca ilçede toplanma, toplantı, basın açıklaması, miting, etkinlik, yürüyüş, oturma eylemi, bildiri dağıtma, stant açma gibi eylemleri yasakladı.

Arnavutköy Kaymakamlığı'ndan yeni koronavirüs tedbirleri: Yürüyüş, basın açıklaması, toplantı...

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun da tavsiyelerini değerlendiren Arnavutköy Kaymakamlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede bazı yeni tedbirler alındığını açıkladı.

Arnavutköy Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyelerini göz önünde bulundurarak 29 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, iller bazında ve ülke genelinde salgının seyri, vaka ve hasta sayılarındaki değişikliklere göre alınan kararlar doğrultusunda İstanbul'un "çok yüksek risk grubunda yer alan iller" arasında yer aldığı hatırlatıldı.

Bu itibarla ilçede, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek kaymakamlıkça 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç Maddesine istinaden; toplanma, toplantı, basın açıklaması, miting, etkinlik, yürüyüş, oturma eylemi, insan zinciri oluşturma, bildiri dağıtma, stant açma gibi eylemlerin Arnavutköy'de 2 Nisan'dan itibaren 7 gün süreyle yasaklandığı kaydedildi.