Artık siz de gizleyebilirsiniz! WhatsApp'tan bambaşka yenilik! Profil fotoğrafı gidiyor yerine...

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp son yıllarda yapmış olduğu güncellemeleri ve uygulamaya getirdiği özellikleriyle bir mesajlaşma platformu olmaktan çıkıp sosyal medya uygulaması olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Artık siz de gizleyebilirsiniz! WhatsApp'tan bambaşka yenilik! Profil fotoğrafı gidiyor yerine...

Kullanıcıların beklediği ve sevdiği özelliklerin yanı sıra yaptığı yeni güncellemelerle yine kullanıcıların hiç bilmediği ve beklemediği özellikleri uygulamaya getiren WhatsApp şimdilerde ise yepyeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.  

Özellikle pandemi yani koronavirüs salgını döneminde kapanma sürecinde WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları çok büyük önem kazandı. Bu süreçte WhatsApp geliştiricileri boş durmayarak yeni özellikler getirerek kullanıcıların beğenisini kazandı ve daha kullanışlı hale geldi. 

WhatsApp profil fotoğrafı yerine avatar

Gelirim WhatsApp'ın yepyeni özelliğine… sosyal medya platformunun uyguladığı avatar uygulaması WhatsApp'a da geliyor. İlk olarak yine yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformu olan Snapchat ile tanıştığımız dijital kişilikler olarak da bilinen avatar WhatsApp'ta da kullanılacak.  

Bitmoji adı ile gerçek hayatta sahip olduğumuz görüntüye bağlı olarak ya da olmasını istediğimiz şekilde düzenlediğimiz birer avatar olan bu dijital kimlikler, daha sonra Instagram uygulamasında avatar adı ile hayatımıza dahil oldu. Aynı zamanda Apple bünyesinde de Memoji olarak adlandırılan bu avatarlar META INC. tarafından yönetilen uygulamalar olan Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi uygulamalara sıra ile gelerek uygulamalar arasında paylaşılan özelliklerden biri olacak. 

WhatsApp sesli görüşmelerde avatar özelliği

WhatsApp'a gelen avatar özelliği ilk olarak sesli görüşmelerde kullanılabilecek dilediğiniz zaman sesli görüşmelerde profil fotoğrafınız yerine avatarınızı kullanabileceksiniz. 

Sesli görüşme veya sesli çağrı aldığınız sırada WhatsApp size sunacağı avatar'a geç seçeneği ile profil fotoğrafınız yerine avatarınızı seçilerek sesli görüşmenizi avatarınızı ile birlikte yapabileceksiniz. 

VeBetainfo tarafından test aşamasında olan özellik test aşaması biter bitmez normal kullanıcılara da sunulacak. 

Karşı tarafa avatar çıkartmaları da gönderebileceksiniz

WhatsApp test aşamasında kullandığı avatar özelliğini halihazırda karşı tarafa gönderdiğiniz çıkartmalara da dahil edecek. Böylece internette dediniz avatarları veya kendi avatarınızı karşı tarafa çıkartma halinde gönderebileceksiniz. 

WhatsApp avatarlarınızı dilediğiniz bir şekilde hazırlayabileceksiniz göz ten duruş renk kıyafet gibi birçok özelliği avatarlarınızda kullanabileceksiniz neredeyse baştan aşağı bir avatar yaratabileceksiniz. 

WhatsApp avatar özelliği ne zaman gelecek?

WAbetainfo tarafından test aşamasında olan özellik kısa süre içerisinde sunulacak gibi durmuyor. Sebebi ise WhatsApp'ın avatar özelliğine çok özen göstermesi ve en ince ayrıntısına kadar test edilmek istenmesi. 

WhatsApp avatar özelliğinin kullanıcılara ne zaman sunulacağı ile  ilgili WhatsApp tarafından resmi bir tarih verilmedi.