Paralar PTT’den alınıyor! ASÇHB'den 1.611 lira yardım! Düğmeye basıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şimdi de öğrenciler için harkete geçti. Bakanlık öürenciler için 1611 liralık yardım kampanyası başlattı. İşte Bakanlığın başlattığı başvuru şartları ve destek kampanyasının ayrıntıları...

Paralar PTT’den alınıyor! ASÇHB'den 1.611 lira yardım! Düğmeye basıldı

Bakanlık örgün eğitim gören çocukların masraflarını en aza indirebilmek için tüm destek kampanyalarını yürürlüğe soktu. Sıkıntı çeken çocuklarta destek veren bakanlık yeni bir destek kampanyasını da öğrencilere sundu. Maddi durumu iyi olmayan ve eğitim giderlerini karşılamakta sıkıntı çeken çocuklar için bakanlık 1611 tl yardımda bulunacak. Paralar ise PTT üzerinden alınacak.

Bakanlık düğmeye bastı

Bakanlık 1611 TL’lik yardımı öğrencilerin yardım başvurusu bulunmaları halinde ve başvuruların kabul edilmesi halinde ödemelere başlıyor. Ödemeler PTT üzerinden geri ödemesiz olarak yapılıyor.

Destek başvuruları nasıl yapılıyor?

Desek ihtiyacı olan öğrenciler söz konusu yardımdan faydalanabilmeleri için E devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Sırasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bölümünde ekrana gelen sayfada hizmet türlerinden sosyal ve ekonomik hizmeti ön başvurusu seçildikten sonra sağ üst köşede bulunan yeni başrol işaretlenmeli ve ekrana gelen sayfadaki başvuru formu eksiksiz olarak doldulrulmalı. Dajh sonra da başvuru onaya gönderilmelidir. Başvuru onaya gönderildikten sonra işlem tamamlanmış oluyor.

Başvurusu kabul edilen öğrenciler aylık geri ödemesiz 1.611 TL eğitim desteği alabilecek.