Bakan Selçuk açıkladı! Ne zaman belli olacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısında asgari ücret miktarlarının ayın sonunda netleşeceğini söyledi.

Bakan Selçuk açıkladı! Ne zaman belli olacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında, internet ortamında gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı başladı.

Bakan Selçuk, Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedeflediklerini söyleyerek ayın sonunda kararın netleşeceğini söyledi. Selçuk sözlerini şöyle tamamladı: Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da konuşmasında, 39 TL olarak belirlenen ücretsiz izin miktarlarının yetersiz kaldığına dikkat çekti. Irgat, "Özel sektöre çalışanlarının çok büyük bir oranı sendikasız. Asgari ücretle çalışanların sayısının 7 milyonun üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Asgari ücret zam oranlarına ilişkin çalışanlar adına konuşan Irgat, sözlerine şöyle devam etti: "Aile faktörünün mutlaka dikkate alınması gerekiyor. Asgari ücretliler için vergi ödemesi oranlarının tüm çalışanlar için adil bir orana getirilmesi gerekiyor. Bu ortamda kayıpların giderilmesi bekleniyor."

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, salgın sürecinden hasarsız çıkmak adına konfederasyon olarak taleplerini açıkladı. Koç, açıklamasında, asgari ücret desteğinin bu yıl da devam etmesi, yüzde 2 olan işsizlik sigortası işveren payının 2021 yılı içinde alınmaması, SGK işveren desteği olan yüzde 5 oranının yükseltilmesi taleplerini sundu.

 

 

 

 

Alış 32,5372
Satış 32,5487
Değişim 0,00
Son Değer 32,5429
En yüksek 32,57
En düşük 32,50
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00