Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isim ilk kez açıkladı

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak olan zamma ilişkin öngörüler gelmeye devam ederken yeni bir modelden bahsedildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya tv100 canlı yayınında konuyla ilgili Gizem Çetin'in sorularını yanıtladı. Kaya, 4 aylık enflasyon rakamının belli olduğunu kaydederek kamuoyunda 8 bin 9 bin liralar konuşulan asgari ücretin 2023 yılında gelebileceği seviyelere ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya tv100 canlı yayınında asgari ücrete yapılacak olan zam ve yeni model açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Kaya, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun nihai kararı belirleyeceğine ve ortaya atılan iddialara itibar edilmemesine ilişkin hatırlamada bulundu.

Özgür kaya ortaya atılan yeni model iddilarının uygulamasında sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

2023 yılı için 8 bin 9 bin liralara yükseleceği iddia edilen asgari ücrete ilişkin 4 aylık enflasyon rakamının belli olduğuna dikkat çeken Kaya sözlerine şöyle devam etti:

Gelecek olan Kasım ve Aralık aylarında ortalama yüzde 8'lik bir enflasyon farkı daha ilave edildiğini varsayarsak düz rakam yüzde 20 seviyesinde birinci altı aylık dönemde yasal olarak bir enflsyon farkı verilmesi gerekiyor. Bunu üzerine refah payı diye adlandırdığımız ya da çalışanları enflasyon rakamının altında uygulanan yöntemin 2023 yılında da geçmiş yıllarda olduğu gibi uygulanması söz konusu olabilir. Bu rakamında yüzde 10 seviyesinde olduğunu varsayarsak asgari ücrete 2023 yılında yüzde 30'luk bir zam uygulanması söz konusu olacak. Bu rakamında 7 bin 150 seviyelerine gelmesi söz konusu.