Asgari ücret toplantısı bitti! İşte son rakamlar...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı da bitti. Gözler son toplantıda açıklanması beklenen asgari ücret zam oranlarında. Peki asgari ücretin son toplantısı ne zaman yapılacak? 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İşte son toplantıda gündeme gelen son rakamlar...

Asgari ücret toplantısı bitti! İşte son rakamlar...

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde üçüncü toplantısı yapılan asgari ücret görüşmelerinin ardından gözler sendika ve hükumetin önerilerine çevrildi. Toplantı sonrası Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in, "TİSK'in 3 bin 100 lirayı uygun bulduğunu Türk-İş'in ise 3 bin 900'ün altına düşmediğini" söylemesi tartışma yarattı.

Bu açıklamanın ardından TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "3 bin 160 TL gibi bir teklifimiz olmadı, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.  Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat "İşveren kesimiyle uzlaşmazlıklarımızı maalesef gideremedik. Ay sonuna kadar zamanımız var" diyerek şöyle konuştu:

TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı ile bizim gerçek hayatta yaşadığımız enflasyon arasında büyük farklar var. Döviz kurlarının yıl başından bu yana yüzde 85 arttığını dolayısıyla milli paramızın da bu oranda değer yitirdiğini görüyoruz. Üstüne üstlük son 1,5 ayda anormal şekilde artan enflasyon, dolayısıyla insanların alım gücünün o denli düşmesi, günlük fiyatların 2 defa değişmesi, dar gelirli insanlarımızı, asgari ücretlileri daha da zora soktu. Biz yaşanan enflasyon, çarşı-pazar enflasyonu ve büyümeden de refah payı alacak oranda bir asgari ücretin tespitini bekliyoruz. Müzakereler devam edecek.

Asgari ücrette dördüncü toplantı ne zaman?

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, bu yıl asgari ücretin geçen yıla göre daha erken açıklanması beklentilerine ilişkin, "Bu sene ilk defa 3. toplantıyı bu kadar erken yaptık. 4. toplantı karar toplantısı olacak. Ama işçi ve işveren temsilcilerimizle diyaloglar sürüyor. Son toplantı için 3 tarafa da uygun olan tarihte size açıklayacağız. Sıkışık bir takvimimiz var. Ama geçmiş yıllara göre daha erken açıklanacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.