Asgari ücret ve EYT açıklaması geldi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika açıklamalar... "6'lı masanın hiçbir aday bizi zorlamaz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı bir televizyon programında asgari ücretle ilgili "Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme uygun bir zamanlama ve rakamlama yapılıyor. Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır" dedi. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ise Çelik "Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini ortaya koymuştur. Bakanlık çalışmasını yapmıştır, son aşamaya gelmiştir." diye konuştu.

Asgari ücret ve EYT açıklaması geldi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika açıklamalar... "6'lı masanın hiçbir aday bizi zorlamaz”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yantıladı. Ekonomi, enflasyon, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "hiçbiri bizi zorlamaz" ifadelerine yer verdi.

"Ekonomi konusunda iktidara geldiğimizden bugüne kadar büyük başarı var"
Çelik "Ekonomi konusunda iktidara geldiğimizden bugüne kadar büyük başarı var. Vatandaşımıza olumsuz yansıyan durumların izole edilmesi için hızlı ve güçlü adımlar atılıyor. Dolayısıyla bunlar görülüyor. Türkiye bunu uyguluyor. Cumhurbaşkanımız da 'yılbaşından sonra enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz' dedi. Bütün dünyanın tahmin edemediği durum; Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı tablo. En son Nijerya bile açıklama yaptı; bu bizi olumsuz etkiliyor diye. Bunun içerisinde Türkiye'nin pozisyonu en güvenli ada olarak duruyor. Cumhurbaşkanımızın uyguladığı politikalar sayesinde. Sonuçta vatandaşımızla buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Desteği vermeye devam ediyoruz. Son G-20 toplantısında da gördüm. Herkes Cumhurbaşkanımızla seçimlerden sonra nasıl çalışacağının yaklaşımı içerisinde. Biz Ankara'daki Türkiye Yüzyılı toplantısına bakarız. İstanbul'daki toplantımıza bakarız, Diyarbakır'a bakarız." ifadelerini kullandı.

"Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır"
Asgari ücretle ilgili Çelik "Herkes şunu bekliyor, şu tarihte şunu vereceğiz diye bir şey bekliyor. Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme uygun bir zamanlama ve rakamlama yapılıyor. Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşın karşı karşıya tablonun yetersiz olduğu görüldüğü anda bu müdahale tekrar gerçekleşiyor. Bu sürekli yapılan bir çalışmadır. Kabinenin gündeminde olan benim bağlayıcı bir şey söylemem siyaseten ve kurumsal olarak doğru olmaz. Hassasiyetin esası şu; vatandaşımızın bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini engelleyecek müdahalenin yapılacağı düzeyde ele alınıyor." dedi.

"Bakanlık çalışmasını yapmıştır, son aşamaya gelmiştir"
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yapılan düzenlemeye ilişlin Çelik "EYT bütçeden sonra somut bir şekilde gündeme alınacaktır. Uzun yıllar çözülmeyen problem. Son aşamaya geldiğini söyleyebiliriz. İyi bir şekilde çalışıldı. Bu yıllar içinde kilitlenmiş bir konu. Bizden önceki dönemden devraldığımız problem. EYT'li vatandaşlarımızın talepleri var. Yıllar içinde çektiği sıkıntıların giderilmesine dönük beklentileri var. Bütçe meselesi, özel sektör meselesi gibi çok dinamikli mesele. Bunun optimum noktasını bulunması için çalışılması gerekiyor. Sonuç olarak gündeme alınmıştır. Yıllar içerisinde oluşmuş bir sorun. Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini ortaya koymuştur. Bakanlık çalışmasını yapmıştır, son aşamaya gelmiştir." diye konuştu.

"Hiçbir aday bizi zorlamaz"
6'lı masanın adayıyla ilgili Çelik "Adı geçen herkesin adaylığı konusunda rahatız. Karşınızda birisi iddia ile çıkıyorsa. 'Ben aday olacağım, kazanacağım, karşı tarafa şu bedelleri ödeteceğim' diyorsa onuru olan siyaset 'çık karşıma' diyecek. Kılıçdaroğlu'nun çıkmasını istemeyenler onlar ne diyorlar 'AK Parti Kılıçdaroğlu'nun çıkmasını istiyor' diyorlar. Kim çıkarsa çıksın, bizim açımızdan fark etmez. Seçim her parti için zorlayıcıdır. Milletimizin takdiriyle olacak iştir. Hepimizin başımızın üstündedir. Ben siyasi parametrelere, toplumla buluşmamızın gücüne, ürettiğimiz siyasete bakarım. Teşkilatlarımızın, arkadaşlarımızın çalışmalarının ulaştığı yere bakarım. Bu açıdan baktığımda hiçbiri bizi zorlamaz." sözlerine yer verdi.