Asgari ücretlilere müjdeli haber geldi! Asgari ücretle çalışanlara 2 bin 750 TL...

TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile asgari ücretle çalışan kesim için iyileştirilmeler yapılmaya devam ediyor. Hükümet özellikle asgari ücretle çalışan kesim için düğmeye bastı. Sevindiren haber ise TBMM'den geldi.

Asgari ücretlilere müjdeli haber geldi! Asgari ücretle çalışanlara 2 bin 750 TL...

Asgari ücretle çalışanlara sevindirici haber TBMM'den geldi. Sunulan yasa teklifi ile asgari ücretle çalışan kesim için bayramlarda verilen ikramiyede de değişiklik yapılacak.

Asgari ücretle çalışanlara 2 bin 750 TL ödeme

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa teklifi ile çalışanlara biraz da olsun sevindirici haber geldi. Artık bayram ikramiyeleri 2 bin 750 Tl olacak. TBMM'ye sunulan yasa teklifinde asgari ücretin yarısı kadar ikramiye verilmesi talep edilirken bu da 2 bin 750 TL oluyor.
Söz konusu teklif henüz görüşme aşamasında. Komisyonda görüşülen teklifin kabul edilmesi durumda asgari ücretle çalışanlara bayram ikramiyesi olarak 2 bin 750 verilecek.

Teklifin gerekçesi

Bu teklif hakkında bir açıklama yapılırken bir de teklifin gerekçesi de paylaşıldı. Yapılan açıklamalarda ise şu ifadelere yer verildi:

“5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir.

Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır”