Asgari ücrette ikinci toplantı yarın

Asgari ücrette ikinci toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yarın gerçekleştirecek. Peki, asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Toplantı saat kaçta? Peş peşe önemli rakamlar verildi. İşte detaylar...

Asgari ücrette ikinci toplantı yarın

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde saat 14.00'te toplanacak.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Kasım ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 84,39 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları asgari ücrete yeni zam beklentisini güçlendirdi. Uzmanlar yıl sonunda oluşacak enflasyon farkının üzerine eklenecek payla zam oranlarının yüzde 30 ila yüzde 40 seviyelerinde olmasını bekliyor.

Asgari ücrete ilişkin dikkat çeken bir açıklama da Gazeteci Melik Yiğitel'den geldi. Bir televizyon yayınında taraflarla görüştüğünü kaydeden Yiğitel, asgari ücrette beklenen bant aralıklarını işaret ederek, şöyle konuştu:

Resmi istatistiklere göre asgari ücretli çalışan sayısı yüzde 37. Bu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 2 hafta önce açıkladığı rakam. Toplamda 31 milyon 422 bin kişi çalışıyor. Bunun 13 milyon 536 bini asgari ücretli. Ben bütün taraflarla konuştum. Gördüğüm kadarıyla rakam 8 bin liradan az olmayacak. 8 bin – 8 bin 500 bandında bir yerde olacak. Hatta bu bandı biraz daha daraltırsam 8 bin 300 civarında bir rakam çıkabilir, sürpriz olmaz.