Asgari ücrette ikinci toplantı başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ev sahipliğinde 1 Aralık’ta başlayan asgari ücret görüşmelerinin ikinci toplantısı başladı. İkinci toplantı işçi kesiminin ev sahipliğinde yapılıyor. İşte detaylar...

Asgari ücrette ikinci toplantı başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ev sahipliğinde başlayan asgari ücret görüşmelerinde pazarlık süreci 1 Aralık’ta başladı. Pazarlıkta ikinci toplantı bugün işçi kesiminin ev sahipliğinde başladı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuşmasında asgari ücrete ilişkin kamuoyunda çıkan ücret beklentilerinin altına düşülmemesini umduklarını ifade etti.

İlk toplantıda Bakan Bilgin 26 ilde 2 bin 500 çalışan ve 604 işverenle yaptıkları anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, işçi kesiminin asgari ücrette ağırlıklı 3 bin 750-4 bin lira, işveren kesiminin ise 3 bin 500-3 bin 750 lira arasında asgari ücret talep ettiği öğrenilmişti.

Asgari ücret görüşmelerinde işçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. 

Bakan Bilgin'in açıklamalarına göre; asgari ücretin tespitinin dört oturumla tamamlanacak. Bu yılki görüşmelerin Türk-İş’in de talebi üzerine daha önceki yıllarda olduğu gibi ayın sonuna kalmadan tamamlanması bekleniyor.

TÜRK -İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İnsanlar geçinmeyle ilgili büyük bir mücadele veriyorlar. Bakan Bey ile bir kez daha konuşup programa çıktım. Herkes baktığı zaman bu ücret çok düşük bir ücret. Ülkeyi yönetenler makul bir rakam getirirse işçi, işveren hep beraber imzalayalım. Bakanımıza bir rakam sundum, Arzumuz önümüze bir rakam gelsin imzalayalım.

Toplumun beklentisi yüksek, insanların tebessüm edeceği bir rakama imza atmak istiyoruz. Bizim vergi ile sıkıntılarımız var. Oluşan rakamların altında bir rakama evet dememiz mümkün değil. İnşallah umduğumuz bir rakam olur. Hep beraber zevkle imzalarız. "