Aşı olmaya reddeden ünlü ekonomist Robin Fransman koronavirüsten öldü

Aşı karşıtı açıklamaları ile tepki çeken dünyaca ünlü ekonomist Robin Fransman, yakalandığı Covid 19'un pençesinden kurtulamayarak 53 yaşında yaşama veda etti. Verdiği demeçler ve paylaşımları ile aşı karşıtlığı yapan Robin Fransman kışkırtıcı tweetini attıktan 5 gün sonra koronaya yakalanmıştı.

Aşı olmaya reddeden ünlü ekonomist Robin Fransman koronavirüsten öldü

Robin Fransman'ın Omicron varyantı nedeni ile mi yaşamını yitirip yitirmediği ise açıklanmadı. 

Yaptığı aşı karşıtı açıklamaları ve kanatina karşıtlığı nedeni ile tepki çeken ünlü ekonomist Robin Fransman bir ay önce yakalandığı koronavirüsten kurtulamadı. Aşı olmayan ekonomiste hastanede yoğun bakım uygulansa da kurtarılamadı.

Covid'in etkisini küçümseyen demeçlerle dikkat çeken Hollandalı ekonomist, dün 53 yaşında virüsten öldü.

Robin Fransman'a Covid teşhisi konmuş durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. 3 Aralıkta Covid testi pozitif çıkan ünlü isimin 28 Aralık'ta Amsterdam'da  yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Aşı karşıtı demeçler verdi

Ekonomist, ilk olarak geçen yıl Nisan ayında ESB dergisi için bir makalede koronavirüs önlemleri hakkında konuşmuş ve ağır eleştrilerde bulunmuştu. 

Eleştri dozunu artırarak sosyal medya platformlarından Covid kavramını bir fantezi olarak niteleyen ünlü isim çoklu komplo teorilerini desteklemişti.

Sadece 5 gün sonra korona oldu

Robin Fransman, ayrıca aşıların etkinliğini küçüseyerek aşı yaptırmadığını ve yaptırmayacağını açıklamıştı. Robin Fransman, son tweetini attıktan 5 gün sonra koronavirüse yakalandı ve 1 ay sonra yaşama veda etti.