Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Netflix'te yayınlanan Aşk 101 2. sezonuna katılan Ece Yüksel araştırılmaya başlandı. Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, İpek Filiz Yazıcı, Selahattin Paşalı ve Kubilay Aka'nın başrolü paylaştığı Aşk 101'in yeni üyesi Elif merak ediliyor. Peki, Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ece Yüksel Pınar Deniz'in başrol oyunculuğu yaptığı Yargı dizisinde İnci karakterine hayat vermişti. Yine Pınar Deniz'in yer aldığı Aşk 101 dizisine Elif karakterini canlandırmak için katıldı. Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, İpek Filiz Yazıcı, Selahattin Paşalı ve Kubilay Aka gibi Aşk 101'in diğer yeni üyesi Ece Yüksel detaylı olarak araştırılmaya başlandı. Peki, Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ece Yüksel, 1997 yılında İstanbul'da doğdu.Yüksel, Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. Oyunculuk hevesi daha çocuk yaşlarında başladı. Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 2014'te Craft oyunculuk atölyesinde eğitim aldı. Üniversitenin son yılında Hollanda'da Erasmus öğrencisi oldu.  'Nefesim Kesilene Kadar' filmi hayatının dönüm noktası oldu. Bu sinema filminde canlandırdığı 'Funda' karakteri ile dikkatleri üzerine çekti ve ödül aldı. Televizyon macerasına ise 2008 yılında, 'Bıçak Sırtı' dizisinde canlandırdığı 'Ömür' karakteriyle başladı.

Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Ece Yüksel, kendisini şöyle anlatıyor:

"Küçükken fazla enerjik bir çocuktum. Taklit yapmayı falan çok severdim. Sıkılıyordum. Aileme biraz ısrarcı oldum ve yedi yaşımda beni tiyatro kursuna gönderdiler. Kursa gittiğim zaman okuma yazmayı bile bilmiyordum. Ve sevdim tiyatroyu. Oradaki öğretmenlerim beni yetenekli buldu ve ajansa yönlendirdiler. Tiyatro, dizi dünyasına böylece girmiş oldum...

Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

Oyunculuğu çok sevmiştim. Zaten o dönem yaşıtlarımın oynadığı oyunlar bana çocukça geliyordu. 10 yaşımdaydım ve onlara 'Benim işim var' derdim. Çünkü ezber yapıyordum. Galiba çok çocuk gibi görmüyordum kendimi, büyüklerle takılmak daha iyi geliyordu... Kamera önüyle tanışmam ise 'Bıçak Sırtı 'dizisiyle oldu. Sonra Yavuz Turgul'un Av Mevsimi'nde Cem Yılmaz'ın canlandırdığı İdris'in kızını oynadım. Bu filmden sonra iyice ısındım oyunculuğa.

Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 4

Ailem liseye geldiğimde oyuncu olmamı istemedi, doğru düzgün bir mesleğimin olmasını istiyorlardı. Oyunculuğu hobi olarak görüyorlardı. Meslek olarak bana uygun olmadığını düşünüyorlardı 'Oyunculuk güzelliğe bakar, bu işin garantisi yok, çok acımasız bir dünya' dediler. Dershaneye gitmemi ve üniversitede iyi bir bölümde okumamı salık verdiler. O aralar çok da iş gelmiyordu, ben de 'Tamam' dedim derslere ağırlık verdim.

Aşk 101'in Elif'i Ece Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 5

İşte o dönem 'Nefesim Kesilene Kadar' filmi teklifi geldi. Ve hayatımın kırılma noktalarından biri oldu. Bu film sayesinde ilk defa bağımsız sinema dünyasına girdim. Çok farklıydı, filmdeki karakterler daha derinlikliydi. Bu işi yapan insanlar daha mutlu çalışıyordu. Bu film sonrasında oyuncu olmaya karar verdim. Adana Film Festivali'nden 'Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü' alınca da kararımın doğru olduğunu anladım. Ve bu ödül ailemi de ikna etti. Ben de Kadir Has Üniversitesi'nde tiyatro okumaya başladım.

Umut olduğu sürece güzel şeyler olacaktır. Ben hayatımda hiç umudumu kaybetmemeye çalıştım. Umut ve azim oldukça yapılamayacak şey yok."