Asla lavabonuza dökmeyin! Pek çok insan aynı sorunu yaşıyor! Eğer dökerseniz...

Mutfakta, kızartma yaparken kullanılan yağlar bazı kişiler tarafından soğuduktan sonra hatta bazen sıcakken bile mutfak lavabosuna dökülüyor. Ancak kızartma yağını lavaboya dökmek oldukça yanlış ve tehlikelidir. Peki, kızartma yağını lavaboya dökünce ne olur? İşte detaylar...

Asla lavabonuza dökmeyin! Pek çok insan aynı sorunu yaşıyor! Eğer dökerseniz...

Mutfakta kızartma için ya da yemeklerde kullanılan yağlar, pek çok kişi tarafından lavabolara dökülüyor. Yağlar, lavabolara döküldüğünde zamanla tıkanıklığa sebep olabiliyor. Ancak pek çok insanın da kolayına geldiği için yağı kullandıktan sonra direkt olarak lavaboya dökerek kurtulmuş oluyor. Fakat bu oldukça yanlış bir yöntem. Özellikle lavaboya dökülen yağın ardından su dökülmesi, lavabodaki kalan artık yağı dondurarak kalıplaşmasına ve lavabonun tıkanmasına yol açar. 

Peki, tıkanan lavabo nasıl açılır? İşte yöntemler...

Asla lavabonuza dökmeyin! Pek çok insan aynı sorunu yaşıyor! Eğer dökerseniz... - Resim : 1

Deterjan kullanabilirsiniz

Lavabonun tıkanmasına sebep olan yağ kalıntıları, temizlik maddeleriyle temizlenebilir. Sıcak su ve biraz deterjan kullanarak lavaboya dökerek tıkanmış lavabonuzu açabilirsiniz.

Karbonat ve sirke

Tıkanmış lavabonuzda pek çok sorunun çözümünde kullanılan karbonat ve sirke kullanabilirsiniz. Lavabonuza biraz karbonat tozu, ardından sirke dökün. Üzerine de sıcak su dökerek tıkanmış lavabonuzu açabilirsiniz. 

Yağ tıkanması nasıl önlenir

Mutfakta kullanılan yemek ve kızartma yağları, lavaboya döküldüğünde tıkanıklığa sebep olur. Yemeklerde kullanılan yemeklik yağlar direkt olarak çöpe ve kanalizasyona atılmamalıdır. 

Asla lavabonuza dökmeyin! Pek çok insan aynı sorunu yaşıyor! Eğer dökerseniz... - Resim : 2