Aslan diyarı yeniden açıldı! Mührü, mehter eşliğinde söktüler: Tepkiden sıkıldı, sürpriz karar aldı

Ankara’da bulunan aslan diyarı, komşuların “psikolojisini bozduğu” gerekçesiyle kapatıldı. Ancak mahkeme yürütmeyi durdurdu. İşletme sahibi kapıdaki mührü mehter marşı eşliğinde söktü, Aslanpark 2 gün sonra yeniden ziyarete açıldı. Ancak komşuların baskısından sıkılan işletmeci sürpriz bir karar aldı.

Kükreyen aslanlar, komşuları rahatsız etti. Çevrede yaşayanlar “psikolojimiz bozluyor” diyerek şikayetçi oldu. Aslan diyarı Gölbaşı Kaymakamlığının kararıyla mühürlendi. Ankara’da bulunan işletmeye, 3 aslan, 2 kaplan, 8 aslan yavrusu da bulunan hayvanları tahliye etmesi için 3 ay süre verildi.

İşletme sahibi, kapatma yetkisinin Ankara Valiliği’nde olduğu gerekçesiyle, yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu. Kapıya asılan mühür 2 gün sonra mehter marşları eşliğinde söküldü.

Aslan diyarı, ziyaretçilere yeniden açıldı. “Hayvanların doğal ortamlarından koparılmasına karşıyım” demesine rağmen ziyarete gelenler de vardı… işletme sahibi, şikayetlerin kesilmeyeceğinin farkında… Bu sebeple sürpriz bir karar aldı… Aslan diyarı kısa bir süre sonra yerleşim yerine uzak bir noktaya taşınacak. Bu alan ise hayvan barınağı olacak.