Oxford aşısı yüzde 70'te kaldı

AstraZenaca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı üçüncü aşama klinik testlerinde yüzde 70 koruma sağladı. Alman Biontech'in Pfizer ile geliştirdiği aşı aynı fazda yüzde 90 koruma bildirmişti.

Oxford aşısı yüzde 70'te kaldı

AstraZenaca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı üçüncü aşama klinik testlerinde yüzde 70 koruma ile hayal kırıklığı yaşattı. Alman Biontech'in Pfizer ile geliştirdiği aşı aynı fazda yüzde 90 koruma bildirmişti.

İlaç şirketi AstraZenaca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşının üçüncü aşama klinik verilerine göre yüzde 70 koruma sağladığı duyuruldu.

İngiliz ilaç şirketi AstraZenaca, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen AZD1222 adlı aşının yüzde 70 oranında etkili olduğunu duyurdu. İki doz halinde uygulanan aşının, insanların Covid-19'a karşı korunması için gerekli olan bağışıklık tepkisini ürettiği açıklandı.

Şirket, 2021 yılında 3 milyar doz hedefine ulaşmak için çalışmaya başladıklarını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, aşının önemli bir yan etkiye neden olmadığı ve tüm etnik köken ve yaş gruplarında etkili olduğu duyuruldu. Bununla birlikte 2021 yılının sonuna kadar 3 milyar doz aşının üretilmesi için çalışamalara hızlı bir şekilde başlanacağı belirtildi.

Alman Biontech'in Pfizer ile geliştirdiği koronavirüs aşı adayının üçüncü faz klinik deneylerde hastalığın bulaşmasını yüzde 90 engellediği bildirilmişti. ABD şirket Moderna'nın aşısının ara sonuçlarında yüzde 94,5 etkili olduğı görülmüştü.