Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde Can Göktuğ Boz'un sokakta samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladığı Başak Cengiz (28), hastanede hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin ise kan donduran detaylar ortaya çıktı. Öte yandan samuray kılıçlı katil zanlısının ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar

Ataşehir’de lüks bir rezidans önünde 27 yaşındaki Mimar Başak Cengiz’i samuray bıçağıyla öldüren katil zanlısı Can Göktuğ B. Gözaltına alındı. Zanlı ilk ifadesinde, “izlediğim filmlerden etkilendim” dedi. Evinde yapılan aramalarda, duvara kendi el yazısıyla “Tuzak kur”, “2023 savaş”, “Haziran, Mayıs, Nisan” “Spor yap” “Karnına bıçak sapla” “Osman’ı öldür” gibi sözler yazdığı öğrenildi.

Akşam saat 19.00 sıralarında işten çıkıp evine giden 27 yaşındaki Mimar Başak Cengiz, Samuray kılıçlı Can Göktuğ B.’nin saldırısına uğradı.

Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar - Resim : 1

Samuray kılıçlı katil adliyeye sevk edildi

Olay yerindeki kamera görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı Can Göktuğ B.’yi gözaltına aldı. Ataşehir'de samuray kılıcıyla 28 yaşındaki Başak Cengiz'i öldüren saldırgan Can Göktuğ Boz emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar - Resim : 2

Evinde esrarengiz notlar çıktı

Zanlının evinde yapılan incelemelerde, duvarlara kendi el yazısıyla yazılmış notlar çıktı. Notta, ““Tuzak kur”, “2023 savaş”, “Haziran, Mayıs, Nisan” “Spor yap” “Karnına bıçak sapla” “Osman’ı öldür” gibi sözler yazdığı öğrenildi…

Samuray kılıçlı katil zanlısını komşuları anlattı: Dizi ve filmlerden etkilendim birini öldürmem gerekiyor 

Can Göktuğ Boz'un sokakta samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladığı Başak Cengiz (28), hastanede hayatını kaybetti. Katil zanlısı Can Göktuğ Boz'u Ataşehir'deki komşuları anlattı.

Cinayet zanlısı Can Göktuğ Boz'un komşusu Bahar Akkanat "Benim yan bloğumda oturuyordu. 6 ay boyunca bağırtı seslerini duyuyordum, bize ailesi yaşıyor denmişti. 3 ay önce polis çağırdım sesten rahatsız olup. Sabaha karşı küfürler edip duvarlara vuruyordu. Benim çocuğum var, bu sitede neredeyse 300 tane çocuk var. Hepimizi kesebilirdi. Herkes onu şizofren ilaçlarını alıyor zarar vermez diye kabullenmişler. Evinde samuray kılıcıyla oturuyormuş. Yönetimdeki çalışan, evin içerisi mühimmat dolu diyor. Bir sürü kesici alet varmış. Dizi ve filmlerden etkilendim birini öldürmem gerekiyordu demiş" diye konuştu.

Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar - Resim : 3

Dün akşam saat 19.00 sıralarında Barbaros Mahallesi Karanfil sokakta lüks sitede tek başına yaşayan Can Göktuğ Boz, sokakta karşılaştığı Başak Cengiz'e (28) samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı. Saldırı sonrası, ağır yaralanan genç kadın kanlar içinde yere yığıldı. Yaralı kadın, Ataşehir'de özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Cengiz, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan Can Göktuğ Boz, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada ifadesi alınan saldırgan, adliyeye sevk edildi. Cinayet zanlısı Can Göktuğ Boz'un yaşadığı sitedeki komşuları uzun süredir yaşadıklarını anlattı. 

Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar - Resim : 4

"Çocuklara 'öldüreceğim sizi' demiş"

Can Göktuğ Boz'un yaşadığı sitede oturan bir kişi, "Sürekli bağırıyordu gece gündüz bağırıyordu. Son günlerde bağırışları sıklaşmıştı. Küfür ediyordu, haykıra haykıra. Geçen gün kılıcı çocuklara göstermiş.Çocuklara kılıcı sallayarak 'Öldüreceğim sizi' demiş. Bu insanın hastanede olması gerekiyor neden burada?" diye konuştu. 

Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar - Resim : 5

"Aklımıza gelen başımıza geldi" 

Göktuğ Boz'un bir başka komşusu "Ben geçen gördüm, korkutucu biriydi bu nasıl aramızda yaşıyor diye endişe ettim, çocuklar var bahçede oynayan. Ben onu görünce yönetimle konuşmam lazım dedim. Aklımıza gelen başımıza geldi. Evinde çok sayıda kesici alet varmış. Samuray kılıcı varmış bir sürü. Normal olmayan çok itici ve ürkütücü tavırları vardı" dedi.

"Evin içerisi mühimmat doluymuş"

Göktuğ Boz'un komşusu Bahar Akkanat "Benim yan bloğumda oturuyordu. 6 ay boyunca bağırtı seslerini duyuyordum, bize ailesi yaşıyor denmişti. 3 ay önce polis çağırdım sesten rahatsız olup. Sabaha karşı küfürler edip duvarlara vuruyordu. Benim çocuğum var, bu sitede neredeyse 300 tane çocuk var. Hepimizi kesebilirdi. Herkes onu şizofren ilaçlarını alıyor zarar vermez diye kabullenmişlerdi. Evinde samuray kılıcıyla oturuyormuş. Yönetimdeki çalışan, evin içerisi mühimmat dolu diyor. Bir sürü kesici alet varmış. Arabanın arkasına saklanmış kadın da buradan geçerken saldırmış. Dizilerden ve filmlerden etkilendim birini öldürmem gerekiyordu demiş." şeklinde konuştu.

Genç kadın iş için istanbul’a gelmiş

Mimar olarak çalışan Başak Cengiz’in iş için İstanbul’a geldiği, rezidanstaki daireyi işyerinin kiraladığı öğrenildi… Genç kadının cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak olan otopsinin ardından Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

"Okusun diye emekli olduktan sonra 5 sene daha çalıştım"

Acılı baba Avni Cengiz, "Kızım otele giderken saldırıp kılıçla öldürüyorlar. Biz akşam haber alıp geldik. Öğrendik ki vefat etmiş. Sitede kalmıyordu. Ataşehir'de otelde kalıyordu. Çalışırken mesaiye kalıyor. Gelirken saldırıya uğruyor. Çantasını da vermiyor. Samuray kılıcıyla öldürüyor. Kızım saldırganı tanımıyor. Nişanlıydı Ankara'da mimardı. Çantası kan içindeydi. Safranbolu'da Karabük Üniversitesi Mimarlık'tan mezundu. Kendi halinde merhametli bir insandı. Çok vahşice öldürüldü. Pazar günü Ankara'ya geri dönecekti. Mimardı. Bir bankanın projelerini çiziyordu burada. İş için buradaydı 15'ine kadar kalacaktı. Ankara'dan buraya iş yerine destek olmak için gelmişti. Yapanın yanına kar kalmaması lazım. Yakalamışlar ama ne olup bittiğini bilmiyoruz. İş yerinde arkadaşları servisle gidiyor. Mesaiye kaldığı için Finans Merkezi'nden çıkıyor yürüyerek otele giderken, leblebi almış. Leblebiyi yiyerek yürürken, orada gasp ediyor işte. Yanlış, kafası esen herkes insan mı öldürecek yani. Katilin aklı başında değil diyorlar meczupmuş. Öyle bir şey olur mu aklı başında değilse yakalasınlar içeriye atsınlar. Yazık değil mi? Ben emekli olduktan sonra emek ettim. Okusun diye 5 sene daha çalıştım. Başarılıydı hiç kalmadan bitirdi üniversiteyi. İki kız bir erkek üç kardeşlerdi" dedi.

Samuray kılıcıyla sokak ortasında katledilen Mimar Başak Cengiz'in ölümünde şoke eden detaylar - Resim : 6

 "Yeni nişan yaptı" 

Ağabeyi Fatih Cengizise , "Çok üzüldük, elden bir şey gelmez. İş için buradaydı kendisi mimar. Pazar günü Ankara'ya dönecekti normalde Ankara'da çalışıyor. Bir proje için buraya geldi. Akşam iş çıkışı bu olay gerçekleşti. Yapanı tanımıyoruz. Başak işinde gücünde bir insan. Otelde kalıyordu, yeni nişan yaptı. Bu adamın akli dengesi bozuksa neden dışarıda duruyor bu bir mazeret değil. Bence planlı bir şekilde öldürdü" şeklinde konuştu.