Atatürk dizisine bomba isim... Ali Rıza Efendi'yi oynayacak

Disney Plus 14 Haziran'da ülkemiz eğlence pazarına bomba gibi girecek. Türkiye yapılanmasını Cenk Soner ve Mehmet İçağasıoğlu'nun yönettiği platform her gün yeni bir flaş hamleye daha imza atıyor. Halit Ergenç, Tarkan, Cansu Dere, Can Yaman, Yılmaz Erdoğan, Engin Akyürek, Şahan Gökbakar, Ata Demirer, Demet Özdemir, Hande Erçel gibi birbirinden ünlü isimlerle el sıkışan platformun gözde projelerinin başında Atatürk dizisi geliyor.

Aras Bulut İynemli'nin başrolünü oynayacağı dizinin oyuncu kadrosuyla ilgili her geçen gün yeni bir bomba isim daha gündeme geliyor. Mustafa Kemal'in Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı Songül Öden oynayacağını geçenlerde yazmıştım. Merakla beklenen dizide Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'yi ise İtalya'da yaşayan başarılı oyuncumuz Mehmet Günsür oynayacak. Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Atadan'a ise Sahra Şaş hayat verecek. Dev prodüksiyonlu dizinin provaları devam ediyor.

Atatürk dizisine bomba isim... Ali Rıza Efendi'yi oynayacak - Resim : 1

Mert Yazıcıoğlu'na flaş partner

Disney Plus'ın çok konuşulacak dizilerinden biri de "RU"... Medyapım'ın yapımcılığını üstlendiği diziyi Bahadır Karataş yönetecek. Urla'da çekilecek olan dizide Mert Yazıcıoğlu başrol oynayacak. Dizide Yazıcıoğlu annesi kanser hastası olan, herkesi zorlayan problemleri kısa sürede çözen, üstün zekâlı Uzer karakterine hayat verecek. Uzer'in hayatını eşiyle RU adlı restoranı işleten Reyan'la karşılaşması baştan aşağıya değiştirecek. Dizide Reyan ile kendisinden yaşca küçük olan Uzer arasında çevre baskısıyla sınanan çok güçlü bir aşk yaşanacak. Reyan rolü için Medyapım'ın patronu Fatih Aksoy, Meryem Uzerli'ye teklif götürdü. Aksoy ile Uzerli geçen günlerde yemekte bir araya gelip diziyi konuştu  Hikâyeyi çok seven ve role sıcak bakan Uzerli, Cannes Film Festivali'nin ardından İstanbul'a gelip son görüşmelerini yapacak. Bir pırlanta markasının yüzü olan Meryem Uzerli ülkemizde son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol almıştı.

Afra'ya Antepli'de yakışıklı partner

Mert Yazıcıoğlu demişken onun güzeller güzeli sevgilisi Afra Saraççoğlu'nun yeni dizisinde de yeni gelişmeler var. Oyunculuktaki başarısını ve iddiasını tiyatro sahnesinde de ortaya koyan Afra Saraçoğlu "Antepli" dizisiyle dizi setlerine dönecek. OGM Pictures imzalı dizinin yönetmeni belli oldu. Diziyi son olarak yapım şirketinin "Another Self" adlı dijital dizisini çeken ve rejisi çok beğenilen Burcu Alptekin yönetecek. 

Antepli olan güçlü bir ailenin sorumsuz oğullarını evlendirmeleriyle yaşanan olayların konu edileceği dizinin başrol oyuncusu için de Mert Ramazan Demir'le görüşülüyor. Demir'in çekimleri yaz başında başlayacak olan rol aldığı "Şahmaran" dizisinin 2. Sezonu nedeniyle çekim takvimi ayarlanmaya çalışılıyor.

Senden Daha Güzel'in anneleri

Gold Film'in FOX için çekeceği "Senden Daha Güzel" dizisinin başrolleri geçen günlerde belli olmuş ve usta yapımcı Faruk Turgut genç kuşağın iki başarılı oyuncusu Cemre Baysel ve Burak Çelik'le anlaşmıştı. Ayşe Üner Kutlu'nun yazdığı diziyi Deniz Koloş yönetecek. Oyuncu seçimleri süren dizinin anne karakterlerine hayat verecek oyuncuları da netleşti. Çekimleri Antep'te başlayacak olan dizide Cemre Baysel'in annesini Ebru Cündübeyoğlu, Burak Çelik'in annesini ise Sevinç Erbulak canlandıracak. "Senden Daha Güzel" bayram sonrası sete çıkacak.

Şafak Pekdemir'le el sıkıştılar

4 Temmuz 2007’de vefat eden rock müziğinin sevilen ismi Barış Akarsu’nun hayat hikâyesini anlatacak olan sinema filminin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Özgür Tari’nin yapımcılığına imza atacağı, Fikri Harika Prodüksiyon’un ise yapımını üstlendiği filmi Mert Dikmen ve Can Anar yazıyor. Hakan Yonat'ın yönetmen koltuğuna oturacağı filmde Barış Akarsu'yu İsmail Ege Şaşmaz, sevgilisini ise Aslı Bekiroğlu canlandıracak. İsmail Ege Şaşmaz'ın rol için yoğun bir hazırlık sürecine girdiği film için güçlü bir oyuncuyla daha anlaşma yapıldı; Şafak Pekdemir... Pekdemir, filmde Barış Akarsu'nun yakın arkadaşını oynayacak.

Bozkır Aslanı Celalettin'in 2. Sezonu geliyor

Kuruluş Osman'ın yapım şirketi Bozdağ Film, dijital projelere de başlıyor. Mehmet Bozdağ'ın patronu olduğu şirketin Özbek'le ortak çektiği "Bozkır Aslanı Celaleddin' dizisi geçen yaz atv'de seyirciyle buluşmuştu. Emre Kıvılcım'ın başrol oynadığı dizinin şimdi de ikinci sezonu için yoğun bir hazırlık süreci başladı. Kazak yönetmen Nurgissa Almurat'ın yönetmen koltuğuna oturacağı dizinin 2. sezonu 13 bölümden oluşacak. Harezmşahlar Devleti'nin son hükümdarı Celaleddin Harezmşah'ın hikâyesini anlatan dizinin henüz hangi platformda yayınlanacağı netlik kazanmadı.

Çağla Şimşek "Tozlu Yaka"da

Yaz dizilerinin oyuncu seçimleri devam ediyor. NTC Medya'nın Semih Bağcı'nın yönetmen koltuğunda oturacağı, gençlik dizisi "Tozlu Yaka"nın da cast çalışması sürüyor. Nilsu Berfin Aktaş'ın başrolleri arasında yer alacağı, Burak Dakak'ın da adının geçtiği FOX'ta ekrana gelecek dizinin ekibine yetenekli bir isim daha katıldı; Çağla Şimşek... Çocuk yaşlardan beri oyunculuk yapan Şimşek son olarak yine NTC Medya'nın "El Kızı" dizisinde etklili bir karaktere hayat vermişti.