Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine 2 transfer birden

Başrolünde Oktay Kaynarca'nın olduğu ekranların fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 2 bomba transfer birden gerçekleştirdi. Dizide dengeleri değiştirecek karakterleri Bahtiyar Engin ve Caner Kurtaran canlandıracak.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine 2 transfer birden

6 yıldır salı akşamlarına damga vuran Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz kadrosunu sık sık yeni isimlerle güçlendiriyor. Oktay Kaynarca'nın başrolünü oynadığı dizinin kadrosuna son olarak Bahtiyar Engin ve Caner Kurtaran katıldı.

İki oyuncu Kontrgerillayı yöneten, Amerika'nın emrindeki adamlara hayat veriyor. Öte yandan yeni bölüm fragmanında başındam vurulan dizinin Alparslan'ı Yunus Emre Yıldırımer'in de projeye devam edeceği öğrenildi.

Bahtiyar Engin kimdir?

Bahtiyar Engin, 13 Ağustos 1965 tarihinde Ordu, Kirazdere'de doğmuştur. Elif Engin ve Elifsude Çakır adlarında iki kız kardeşi vardır. Ordu Lisesi'nden 1983 yılında mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Eğitim Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1980 yılından beri tiyatro ile iç içedir. Öğrencilik yıllarında TRT de okul harçlığını çıkarmak için seslendirme çalışmalarına başladı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine 2 transfer birden - Resim : 2
Bahtiyar Engin

1969 Yılında ailesi Almanya'nın Stuttgart kentine taşındı, bu sebeple çocukluğu Almanya'da geçti. Ordu şehir tiyatrolarında görev yaparken Gencay Gürün'ün teklifi ile İstanbul şehir tiyatrolarına geçti. yıllarca Savaş Dinçel'in asistanlığını yaptı.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olmasının yanı sıra başarılı bir yönetmen ve seslendirme sanatçısıdır.

Bahtiyar Engin, 2006 yılının Aralık ayında; Yıldıray Şahinler, Levent Üzümcüve Kemal Kocatürk ile beraber İstanbul Halk Tiyatrosu'nu kurdular.

Crysis & Crysis Warhead adlı PC oyununda "Psycho" adlı karakteri seslendirdi.

2006 yılında yapımcısı Necati Akpınar, senaristi ve yönetmeni Cem Yılmaz olan "Hokkabaz" adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Özlem Tekin, Kemal İnci, Gürgen Öz, Ezgi Mola, Sinasi Yurtsever ile birlikte rol aldı.

2014 yılında başrollerinde Uğur Polat, Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu'nun oynadığı "Ulan İstanbul" dizisinde oynadı.

Bahtiyar Engin, İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosunda yer almış olup, Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Şimdi ise İstanbul Halk Tiyatrosunda oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalışmaktadır.

Bahtiyar Engin, 4 Eylül 2004 tarihinde nişanlandığı Serap Hamşioğlu ile evlendi.

Caner Kurtaran kimdir?

Caner Kurtaran, 26 Ekim 1978 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Lisedeyken tiyatroyla ilgilenmeye başladı. Liseyi bitirdikten sonra teyzesinin vasıtasıyla amatör bir tiyatro grubuyla tanıştı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlamasını ardından, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarında okumaya başladıktan sonra birinci sınıfı bitirince kaydınıMimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümüne aldırıp buradan mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra Caner Kurtaran, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda iki yıl sözleşmeli olarak çalıştı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine 2 transfer birden - Resim : 4
Caner Kurtaran

Yaprak Dökümü dizisi sırasında iki kez uyuşturucu yüzünden gözaltına alındı, dizi kadrosundan çıkarıldı. Caner Kurtaran'ın dizide canlandırdığı Şevket Tekin rolü Hasan Küçükçetin'e verildi. Caner Kurtaran, AMATEM'de (Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi) tedavi gördü.

2005 yılında "Kırık Kanatlar" adlı dizide Özge Özberk, Cansel Elçin, Mehmet Ali Nuroğlu, Begüm Birgören, Saygın Soysal, Şemsi İnkaya, Türkü Hazer, Sermiyan Midyat başrollerde oynarken, Caner Kurtaran Öğretmen Mehmet karakterini canlandırmıştır.

2006 - 2007 yılları arasında Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan ve Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Tolga Karel,Bedia Ener, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Güler Ökten, Ahmet Saraçoğlu, Perihan Savaş, Mustafa Avkıran, Kıvanç Kasabalı, Nihat Altınkaya, Ege Aydan, Caner Cindoruk, Necip Memili gibi oyuncuların rol aldığı "Yaprak Dökümü" adlı dizide Şevket karakterini canlandırdı.

2015 yılında yönetmenliğini Aydın Bulut'un yaptığı "Bir Deniz Hikayesi" adlı dizide Semih karakterini canlandırırken Emir Berke Zincidi, Begüm Birgören,Emre Kızılırmak ile birlikte rol aldı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi hakkında

Hızır Çakırbeyli sevda adamıdır… Sevmekten hiç kaçmaz… Sevilmeyi de pek sever… Hayatındaki tüm kadınların odağında olmak ister; annesi, karısı, kızı ve sevgilisinin…

Kardeşini, oğlunu, yeğeninin ve ailesinin diğer fertlerini de canından aziz tutar, onlar için fedakar bir “baba”dır… Vefakar bir dosttur… Vazgeçilmez bir ağabeydir. Adil ve cömert bir reistir…

Bu özellikleri onun sonu olacak yerde Hızır’ı yeraltı dünyasında da yüceltir… Sözüne güvenilir, daima iş yapılır bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır… Devlet kontrol etmek istediği gayri meşru faaliyetleri yürütmek için ondan iyi bir aday olmadığını düşünür… Bu Çakır’a en büyük olma teklifidir…

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi oyuncuları kimdir?

Hızır Çakırbeyli – Oktay Kaynarca
Ünal Kaplan – Tarık Ünlüoğlu
Alpaslan Çakırbeyli – Yunus Emre Yıldırımer
İlyas Çakırbeyli – Ozan Akbaba
Hayriye Çakırbeyli – Sabina Toziya
Fahri – Kenan Çoban
Şahin Ağa – Turgay Tanülkü
Hurşit Dere – Haydar Şişman
Hızır Ali Çakırbeyli – Yalçın Hafızoğlu