Koronavirüs sebebiyle Çin’deki hava kirliliği azaldı değişimi gösteren uydu fotoğrafları paylaşıldı!

Avrupa Uzay Ajansı ESA, Korona virüsünün ardından Çin’deki değişimi gözler önüne seren uydu fotoğrafları paylaştı. Korona virüsünün en çok etkilendiği ülkelerden olan İtalya ve Çin'de hava kirliliği azaldı.

Korona virüsünün Çin'in ardından sıçradığı Avrupa, salgınla mücadele ederken, salgından en çok etkilenen ülke ise İtalya oldu. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından uydudan çekilen yeni görüntü ise şaşkınlık yarattı.

Uydudan gelen son görüntüler, İtalya'daki inanılmaz değişimi gözler önüne serdi. Ocak ayı ortalarında çekilen görüntü, farklı bir hal aldı. 

ESA'nın dünyaya yolladığı Şubat ayını kapsayan görüntülerde de çok büyük değişiklik olmadı. Ancak kırmızı bölge ufak da olsa azaldı.

Mart ayında salgının ülkeyi vurmasıyla birlikte ise kırmızı bölge iyiden iyiye azaldı. Benzer bir durum Çin'de de yaşandı. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkenin uydu görüntüsü ise NASA'dan geldi.

Virüs tehdidi nedeniyle fabrikaları kapatan Çin'de de haritadaki kırmızı renk kayboldu. Yani hava kirliliği iyiden iyiye düştü.