Avrupa'dan sahte aşı uyarısı

Sahte aşı ve koronavirüs ilaçlarına karşı uyarılar gelmeye başladı. Dünya genelinde heyecan yaratan aşı müjdeleri fırsatçıları harekete geçirdi.

Avrupa'dan sahte aşı uyarısı

Avrupa Polis Teşkilatı'ndan (Europol), son dönem müjdeleri verilen koronavirüs aşıları ile ilgili, sahtecilik ve dolandırıcılık uyarısı geliyor. Örgüte göre, test aşamasındaki koronavirüs aşılarını üreten şirketlerin isimleri, dolandırıcılar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı. Örgüt, dolandırıcıların sahte aşı ve ilaçları pazarladığı uyarısı yapıyor.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Europol tarafından yapılan açıklamada, bu noktada koronavirüs aşılarına yönelik talebin, üretilen miktardan fazla olduğu hatırlatılarak, bu nedenle, birçok kişinin farklı tedarik seçenekleri aradığı belirtildi.

Nisan ayından bu yana internet üzerinden sahte koronavirüs ilacı ve aşısı pazarlayan dolandırıcıların ortaya çıkarıldığını belirten polis teşkilatı, koronavirüse karşı geliştirilen aşıların pazara girmesinden sonra, suç oranlarında patlama bekliyor.

Eurpol'e göre, şu anda bile, aşı geliştirme ve test aşamasındaki şirketlerin isimleri, internet üzerinde dolandırıcılar tarafından kötü amaçla kullanılıyor. Aşıların resmi olarak kullanıma sunulmasının ardından, sahte ürünler ve dolandırıcılık faaliyetleri hızla artacak.