İkinci dalganın arkasından seks skandalı çıktı!

Dünya korona virüsün henüz ilk aşamasını kontrol altına alamamışken, bazı ülkeler ikinci dalgayla boğuşmaya başladı. Bu ülkelerden Avustralya ikinci dalgaya neden olan seks skandalı ile çalkalanıyor.

İkinci dalganın arkasından seks skandalı çıktı!

Victoria eyaletinde bulunan Melbourne, ülkenin başarılı politikasının da yardımıyla Nisan ayı sonunda virüsü yenmiş gibi görünüyordu.

 Ancak 5 Haziran itibarıyla yeni korona virüs vakaları görülmeye başladı ve deyim yerindeyse virüs hortladı.

Vakalar üzerinde araştırma yapan yetkililer, yeni korona virüs hastalarının 31'inin lüks bir otelle bağlantılı olduğunu keşfetti.

 Daha detaylı bir incelemenin ardından, Avustralya'yı adım adım etkisi altına alan ikinci korona virüs dalgasının ardından bir cinsel ilişki skandalı çıktı.

Tutuldukları otelde karantinaya alınan yolcularla, güvenlik görevlilerinin cinsel ilişkiye girdikleri ve virüsün bu sebeple birdenbire hızla yayılmaya başladığı ortaya çıktı.

Melbourne'daki beş yıldızlı Stamford Plaza'da kalan şüpheli Covid-19 hastalarına, korona virüs pandemisinin zirvesinde Avustralya'ya geldikten sonra 14 gün boyunca odalarında tecrit etmeleri söylendi.

 Melbourne'deki lüks karantina otelinde güvenlik görevlisi olarka görev yapan ve adının yalnızca "Sam" olarak açıklandığı adam, otelde yaşananaları anlattı.

9News'a açıklamalar yapan Sam, meslektaşlarının karantina altıntaki yolcularla aynı asansöre bindiklerini, onlars spor salonuna giderken eşlik ettiklerini ve ardından toplum arasına karıştıklarını anlattı.

 Sam'in bomba etkisi yapan açıklaması ise yolcularla bazı güvenlik görevlilerin ilişkiye girdikleri itirafı oldu.

Sam, ara veren güvenlik görevlilerinin, karantinadaki yolcularla temas ettikten sonra fast food zincirlerine, marketlere, restoranlara gittiklerini ve virüsü yaydıklarını itiraf etti.

Tam adı açıklanmayan adam, "Virüsü kontrol altına almaya çalışıyorduk, ama yaptığımız aslında virüsü yaymaktan başka bir şey değildi." ifadelerini kullandı.

 Güvenlik görevlisi ayrıca, COVID-19 testi yapmaması söylendiğini çünkü testin pozitif çıkması halinde çalışamayacağını söylediklerini iddia ediyor.

Avustralya'nın Melbourne kentindeki yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarındaki artışın sürmesi üzerine virüsün yoğun olarak görüldüğü semtlerde yaklaşık bir ay sürecek geçerli nedenler dışında sokağa çıkma yasağı başladı.


Ülkenin en kalabalık ikinci eyaleti olan Victoria eyalet hükümeti tarafından hazırlanan ve bugünden itibaren yürürlüğe giren Covid-19 yasakları uyarınca Melbourne'de posta kodlarıyla "sıcak bölgeler" tanımlandı.

Bu semtlerde "egzersiz ve tedaviye gitmek, okula veya işe gitmek, yakınlarının bakımıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmek, yiyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemeleri satın almak" dışında evden çıkılması yasaklandı.

Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı semtleri kapsayan, 29 Temmuz’a kadar sürecek yeni kurallar çerçevesinde belirlenen sebepler dışında evden çıkanlara, cadde ve sokaklarda denetimlere başlayan polisler tarafından para cezası kesilecek.

Ülkenin en kalabalık ikinci eyaleti olan Victoria'da bugün 66 yeni corona virüs vakası bildirildi. Dün ise 77 yeni vaka bildirilmişti.

Victoria Eyalet Sağlık Müsteşarı Brett Sutton, bu vakalardan çoğunluğunun "sıcak bölgeler" olarak belirlenen semtlerde kaydedildiğini söyledi.

Sutton, sıcak bölgelerin dışındaki semtlerdeki artışın kaygı verici olduğunu ancak bu semtlerde kısıtlamaya gidilmeyeceğini belirtti.

Şimdi Melbourne kenti ikinci bir korona virüs dalgasıyla mücadele ediyor ve kent sakinleri evde kalmak veya bin 625 dolar para cezası ödemek zorunda.

Ülkede yeni korona virüs vakalarının tespit edilmesinin ardından halkın bir kez daha marketlere akın etmesi üzerine tuvalet kağıdı satışlarına sınırlama getirildi.

Ülkenin en büyük iki büyük market zinciri olan Woolworths ve Coles, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu satışlarına sınır getirdiklerini duyurdu.

Yetkililer, fazla satışı engellemenin yanı sıra marketlerde oluşacak ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayacak yığılmaları da önlemeye çalıştıklarını belirtti.

Kuzey Bölgesi Sağlık Bakanı Natasha Kate Fyles, yaklaşık 3 ay sonra yurt dışından dönen 30'lu yaşlarda bir erkekte Covid-19 tespit edildiğini açıkladı.

Virüse yakalanan hastanın Melbourne'de 14 gün karantinada kaldıktan sonra Darwin kentine döndüğünü belirten Bakan Fyles, orta derecede belirtiler gösteren bu kişinin Royal Darwin Hastanesinde tedavi altına alındığını söyledi.


Covid-19'dan 104 kişinin hayatını kaybettiği Avustralya'da 2 milyon 505 binden fazla kişiye yapılan testler sonucunda virüse yakalanan 7 bin 920 Avustralyalıdan 7 bin 63'ünün iyileştiği kaydedildi.