Aynı maskeyi takan oyuncu enfeksiyon kaptı!

Ünlü oyuncu Esra Akkaya, aynı maskeyi birden fazla kullandığı için gözyaşı yolu iltihabı olduğunu söyledi.

Aynı maskeyi takan oyuncu enfeksiyon kaptı!

Oyuncu Esra Akkaya, korona virüs salgını nedeniyle oğlu Can Alex ve annesi ile birlikte Bodrum'daki evinden dışarı çıkmıyor. Bu süreçte duygu ve düşüncelerini takipçileriyle paylaşan Akkaya, aynı maskeyi birden fazla kullandığı için gözyaşı yolu iltihabı olduğunu söyledi.

 Esra Akkaya, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınından korunmak adına oğlu Can Alex ve annesiyle birlikte kendisini evinde izole ediyor.

 Instagram hesabını aktif şekilde kullanan oyuncu, zaman zaman takipçileriyle dertleşiyor. Tek kullanımlık maskeyi birden fazla kullandığını itiraf eden Akkaya, bunun sonucunda gözyaşı yolu iltihabı olduğunu açıkladı.Aynı maskeyi takan oyuncu enfeksiyon kaptı! - Resim : 3

 
"AYNI MASKEYİ DEFALARCA KULLANDIM" 

Takipçilerini benzer hataya düşmemeleri konusunda uyaran Esra Akkaya, "Bir süredir yoktum, göz yaşı yolu iltihabı oldum. Çok acayip bir şey, maske hastalığıymış. 'Aman' diyeyim, dikkat edin. Ben aynı maskeyi defalarca kullandım, itiraf ediyorum" dedi.

 "Siz yapmayın, çünkü çok ciddi riskleri var. Yani burundan o göz yaşı yoluna doğru bir sürü bakteri gidebiliyor. Hiç akla gelmeyecek bir şey. Hala daha tam iyileşemedim ama artık enfeksiyonu geçti, gözümün şişi indi. Yani demem o ki; dikkatli olun."

 
"CİDDİ RİSKLERİ DE VAR" 

"Ben maske takmam gereken bir yere, alışverişe bile gitmemeye çalışıyorum. Çok az gidiyorum. Aslında denize girmek belki çok iyi gelecek bir şey bu aşamada, ama galiba plajda da maske takılıyormuş o yüzden hiç denemedim."

50 yaşındaki oyuncu, "Maskenin herhalde bir sürü faydası var ama ciddi riskleri de var" ifadelerini kulandı. İngiltere'de yaşayan Esra Akkaya, corona virüs yüzünden uçuşlar iptal edilmeden kısa süre önce annesi ve oğlu ile birlikte Türkiye'ye dönmüştü. Ünlü oyuncu, annesiyle birlikte geçirdikleri karantina günleriyle ilgili duygularını dile getirdiği bir paylaşım yapmıştı.

 20 yaşından beri ilk kez annesiyle bu kadar uzun zaman geçirdiğini belirten Akkaya, “Benim güzel annem yine giyindi, süslendi bu gün. Karantinada niyetli olmak ya da minicik evinde torun tombalak ağırlamak onun için mesele değil hatta keyif. Bir süredir karantinada evi kiminle paylaştığının asla tesadüf olmadığını düşünüyorum. Annemle 20 yaşımdan beri bu kadar uzun zaman geçirmemiştim hatta Can hiç bu kadar bir arada olmamıştı."

"Birbirimizden ne çok şey öğrendik bu süreçte. Mesela İngiltere'den annemi getirmek için döndüğümü düşünüyordum başta, şimdi anlıyorum ki annem beni getirmiş. Tam doğru zamanda yanıma gelmiş son uçağa bizi atmış getirmiş ve kanatlarının altına almış bu süreçte. Evlatlarına yemek yapmanın, ortalığı muntazam (onun deyimiyle) tutmanın, her gün bir amaçla uyanmanın, şer gibi görünen durumda hayır aramanın, her şeyin ve önce kendinin kıymetini bilmenin, asla yiyecek atmamanın ve en yakınından en uzağına sonsuz sevgi hissetmenin ne demek olduğunu uygulamalı öğretti bize."

"Her kiminle baş başa kaldıysan bu kendin bile olabilirsin,öğretecek bir şeyi var belli ki eğer buradan alacağımızı alıp çıkarsak büyük şükranla anacağız bu günleri aksi taktirde hayatımızın yaşanmamış günleri olacak."