Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Bayramı mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Bayramı mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.

Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erdoğan ve Türk halkını şahsı ve Azerbaycan halkı adına kutladı. Aliyev, Türkiye'nin her geçen gün güçlenen, hızla gelişen ve uluslararası arenada söz sahibi, güçlü bir ülke haline geldiğini belirtti.

Uluslararası düzeyde yüksek prestij ve saygınlık kazandığını ifade etti

Aliyev, siyasi, ekonomik, askeri, teknolojik ve diğer alanlardaki önemli başarıları ile en öncü ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin aynı zamanda, son derece karmaşık süreçlerin yaşandığı dünyada ve bölgede barış ve istikrarın tesisi, hakların ve adaletin korunması için istikrarlı ve kararlı konumu ile uluslararası düzeyde yüksek prestij ve saygınlık kazandığını ifade etti.

Son derece gurur duyduklarını kaydetti

Aliyev, Türkiye’nin bu günlere gelmesinde Erdoğan’ın sıkı ve yorulmadan çalışmalarının Türk halkının Erdoğan’ın liderliği altında yürütülen devlet politikasına olan büyük güvenine ve desteğine dayandığını ifade ederek, güçlü Türkiye’nin her başarısını Azerbaycan’ın başarımız olarak görüştüklerini ve bundan son derece gurur duyduklarını kaydetti.