Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev saldırıyı tv100'ün görüntüleriyle duyurdu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev, Ermenistan'ın Gence'ye gerçekleştirdiği hain saldırıya tepki gösterirken olay yerinden canlı yayın yapan tv100'ün görüntülerini paylaştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev saldırıyı tv100'ün görüntüleriyle duyurdu

İşgalci Ermenistan ordusu ateşkes kararına rağmen Azerbaycan'ın Gence kentine balistik füze göndererek onlarca sivilin ölümüne ve yerleşim yerlerinin yıkımına neden oldu.

tv100 bu insanlık suçunu canlı yayınlarla belgelerken tüm dünyaya da duyurdu.

Gence doğumlu olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev de Ermenistan'ın saldırısa tepki gösterirken tv100'ün görüntülerini paylaştı.

Hajiyev attığı tweet'te "Gence şehri gece yarısı Ermenistan'ın füze saldırısına uğradı. Sivillerin yaşadığı üç apartman yıkıldı. Şimdiye kadar aralarında kadınların da bulundğu 7 sivil hayatını kaybetti. 33 sivil ağır yaralı. Ermenistan, insani ateşkesin ardından sığınarak Azerbaycanlı sivillere saldırdı" yazdı.

Hikmet Hajiyev kimdir?

Hikmet Hacıyev 1979 yılında Gence'de doğdu ve burada 24 numaralı ortaokuldan mezun oldu. Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Hukuk Fakültesi'nden lisans ve yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. NATO Savunma Koleji, George Marshall Güvenlik Araştırmaları Merkezi ve Belçika'daki ULB Üniversitesi'nden mezun oldu.Hikmet Hacıyev 2000 yılından beri Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sisteminde çalışmaktadır. Farklı yıllarda Kuveyt'teki Azerbaycan Büyükelçiliği'nde NATO'daki Azerbaycan temsilciliğinde çalıştı. Hikmet Hajiyev, 2008 yılından bu yana Dışişleri Bakanlığı Güvenlik Dairesi İkinci Sekreteri olarak görev yapmakta olup, 2011 yılından bu yana Mısır'daki Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarlığı görevini yürütmektedir.Ağustos 2013'te Mısır'daki Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine danışman olarak uzun süreli dış hizmet görevini tamamladıktan sonra Dışişleri Bakanlığı'na döndü. Eylül 2013'ten itibaren Dışişleri Bakanlığı'nda daire başkanı olarak çalıştı.Hikmet Hacıyev, 2014-2018 yılları arasında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın (MFA) basın servisinin başkanı olarak çalıştı.9 Temmuz 2018'de Diplomatik Hizmette Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi18 Eylül 2018 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcılığı ve 26 Kasım 2018 tarihinde Daire Başkanlığı görevine getirilmiştir. Hajiyev daha sonra Cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. Rusça, Türkçe, İngilizce ve Fransızca biliyor.