‘Bana niye oy vermedin' dayağı

Mardin Artuklu'da 31 Mart seçimlerinde muhtar adayı olan akrabasına oy vermeyen Rıfat Dinç, engelli kızı ve kendisine dayak atıldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

‘Bana niye oy vermedin' dayağı

31 Mart yerel seçimlerinde oturduğu Gül Mahallesi'nde 2 akrabası birden muhtar adayı olan  Rıfat Dinç oy vermediği akrabası tarafından kendisinin ve engelli kızının ölesiye dövüldüğünü iddia edildi. 

Rıfat Dinç ve ailesi akrabaları Emrah Dinç'i desteklemiş ve seçim çalışmalarına yardımda bulunmuştu.  Ancak geçtiğimiz günlerde Rıfat Dinç ve kızı feci şekilde dayak yedi. Rıfat Dinç, diğer muhtar adayı M.Ş.D. ve 8 kişinin misafirlikten döndükleri sırada ailesine saldırdığını iddia etti.

Darp olayı sonrası ailesi ile birlikte zor günler yaşayan Rıfat Dinç, konuyu savcılığa taşıdı. Zanlıların savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılması sonrası Rıfat Dinç ve ailesi her gün ölüm korkusu ile yaşamaya başladı.

"3 araba birden önümüzü kesti"

29 Temmuz'da ailece misafirlikten döndükleri sırada 3 arabanın yollarını kestiğini anlatan aralarında M.Ş.D'nin de buluduğu 7-8 kişi tarafından sopalarla dövüldüklerini söyledi. Engelli kızının kendisini korumak için üzerine kapandığını anlatan Dinç, ancak kızının da sopalarla acımasızca dövüldüğünü anlattı. Dinç, "Ben muhtarlık seçiminde diğer akrabamıza oy verdim diye bunları yapıyorlar bize. Bayılana kadar sopalarla bizi dövdüler. Kızımın kendi gelip ‘Babama vurmayın' diye söylemesini ben ölüme kadar bu acıyı unutmayacağım" diye konuştu. 

"Bakkala dahi gidemiyoruz"

Bedensel engelli olan Dilek Dinç ise, ailece çok korktuklarını, bakkala bile gidemediklerini söyledi. Engelli genç, sürekli geri gelip yine dövecekler diye korktuğunu anlattı.

Konu ile ilgili konuşan M.Ş.D., olayın iftira olduğunu ve gerekli görüntü ile bilgilerin savcılığa iletildiğini ifade etti.