Babalar Günü ne zaman? Babalar günü hangi güne denk geliyor 2022? Babalar Günü anlam ve önemi

Babalar günü en özel günlerden biridir. Peki, tüm babaların ne kadar kıymetli olduğunun hatırlatıldığı Babalar Günü hangi güne denk geliyor? 1910’dan beri her yıl belirli bir gün kutlanan Babalar günü tarihi araştırma konusu oldu. İşte, Babalar Günü anlam ve önemi

Babalar Günü ne zaman? Babalar günü hangi güne denk geliyor 2022? Babalar Günü anlam ve önemi

İlk defa 19 Haziran 1910’da kutlanan Babalar Günü 2022 senesinin içinde yine Haziran ayına denk geliyor. Peki, Babalar günü hangi güne denk geliyor 2022? İşte Babalar günü tarihi ile anlam ve önemi…

Babalar Günü ne zaman? Babalar günü hangi güne denk geliyor 2022? Babalar Günü anlam ve önemi - Resim : 1

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Herkesin babası biriciktir. Onların anlamını ve kıymetini anlamamamız, onlara saygı duyulması gerektiğinin hatırlatıldığı bir gün olan Babalar Günü, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanmaktadır.

İlk kez 19 Mayıs 1910’da kutlanmaya başlanan Babalar Günü o tarihten beri kutlanır. Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde bu özel gün kutlanıyor. Peki Babalar Günü ne zaman? Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününe denk gelen Babalar Günü 2022 yılında yani bu sene 19 Haziran Pazar günü kutlanacaktır.

Babalar Günü ne zaman? Babalar günü hangi güne denk geliyor 2022? Babalar Günü anlam ve önemi - Resim : 2

BABALAR GÜNÜ ANLAM VE ÖNEMİ

Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910 tarihinde Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. Babalar Günü fikrini ilk ortaya atan ise bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı Sonora Smart Dodd adındaki kadındır.

Anneler Günü olduğu gibi babaların da günü olması gerektiğini düşünen Dodd'un babası altı çocuğunu tek başına büyüttü. Babalar günü olarak babasının doğum günü olan 5 Haziran gününü Babalar Günü ilan etmek için hazırlıklara başladı fakat çalışmalar o tarihe yetişmedi ve kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe kaldı.