Bahçeli: Yaptırım kartları düşmanlık emaresidir

MHP Lideri Bahçeli, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Bahçeli burada gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu

Bahçeli: Yaptırım kartları düşmanlık emaresidir

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi başlıca gücümüz, kuvvet kaynağımız. 

-Türkiye kendi ayakları üzerinde durabilecek bir ülkedir.Taraflar bellidir, bilinmektedir. Dünya sıkıntılı bir denge arayışındayken olayları milli perspektiften analiz edemezsek selin içinde sürükleniriz. Türkiye tartışılan değil, tartışan bir ülke olmalıdır. 

-İstanbul kukla ve proje isimlere teslim edilmeyecek kadar önemli bir şehirdir. Hiçbir vasfı olmadan İstanbul'un kaderiyle oynamaya çalışan siyasi defolara tarihten aldığımız ilhamla sonuna kadar direneceğiz.

-2053'de süper güç Türkiye'ye inanırsak biliniz ki mutlaka inşa ederiz. Yeter ki heves, çalışma isteği olsun. Hiçbir başarının hazır reçetesi yoktur. Türkiye'nin bugünkü haline bakarak felaket tellallığı yapanlar samimi değiller. Kayıp ve zillet içindeler. 

-Trump, dünya için bir güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Dünya güvensizliğe teslim edilmiştir. Ülkeler birbirleriyle ilişkilerini diplomasi ile değil, tehdit diliyle yürütmeye başladı. S-400 bahanesiyle ortaya konulan yaptırım kartları, döviz kurlarındaki oynamalar açıkça bir meydan okuma ve düşmanlık emaresidir. 

-Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik kuşatma altındadır. (Moody's'in kararı) Bu not indiriminin, siyasi olmasının yanında Türkiye ekonomisinin şu anki seviyesiyle uyuşmadığı açıktır.

-Cumhur İttifakı 31 Mart'ta elde ettiği başarıyı İstanbul'da taçlandıracaktır. İstanbul kazanırsaTürkiye kazanacaktır. MHP, İstanbul seçimlerinde bütün teşkilat mensuplarıyla beraber sayın Binali Yıldırım'ın yanındadır. Bir yanda zillet varsa bir yanda millet vardır. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin öz güveni, Türk milletinin çarpan kalbidir. Duruşumuz millidir, safında durduğumuz yer Türkiye'dir. Mücadelemiz millet içindir. Onların fitilini Kandil ve Pensilvanya çoktan tutuşturmuştur.