Bahçeli: Herkes dilinin ayarına dikkat etsin

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "'Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın, orasını burasını oynatmasın. Herkes dilinin ayarına dikkat etsin." dedi.

Bahçeli: Herkes dilinin ayarına dikkat etsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

 - MHP hiçbir taahhüdünü unutmamıştır hiçbir sözünü inkar ve ihmal etmemiştir. Ne dediysek yaparız. Millete hizmet aşkı ile dolu bir hayatımız vardır. Bizim çizgimizde eğrilik zik zak görülmemiş görülmeyecektir. Dün neysek bugün oyuz. Başkalaşma girdabına düşmedik. Mert olduk, siyaseti adam gibi yaptık.

- 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi sürecinde neye inanıyorsak tavrımızı buna göre belirledik. Tarafımız belliydi. Cumhur ne diyorsa ona kulak verdik. Cumhur İttifakı'nın hedefleri doğrultusunda gece demekdik gündüz demedik üzerimize ne düşüyorsa kararlılıkla yaptık.

- Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın, orasını burasını oynatmasın. Herkes dilinin ayarına dikkat etsin. Bir kümeste yemlenip diğer kümeste yumurtlayanlarla işimiz olmaz olamaz.

''Biz mitil attık onların beti benzi attı

- İstanbul'a bir mitil attık alayı birden toz toprak gibi havaya kalktı. Malum isim ve çevreler mitilimizi duyunca militanlaştıkça militanlaştılar. Onların tutuşmuş çoktan fitili. Biz mitil attık onların beti benzi attı.

- Bunların kalpleri mühürlüdür. Fitilini Kandil terör yuvasının ateşlediği karanlık güruhun MHP'nin hakkını teslim etmesi dünyanın tersinden dönmesini beklemek kadar abestir zaman kaybıdır. Bazıları da mitil üzerinden daha izansız ahlaksız isnat ve iftiralara teşebbüs etmişlerdir.

''Ha HDP ha Kandil"

- MHP ile teröristler arasında en küçük bağ kurmak bile iblisin oyununa gelmektir. Bizi hedef alarak İmralı canisinin mektubundan medet umduğumuzu bu mektuba zimmen göz yumduğumuzu aklından geçirmek rüyada görmek dahi alçaklıktır arsızlıktır.

- Bizim söylediğimiz şudur HDP Kandil'in siyasi aracısıdır. Ha HDP ha Kandil bunların aralarında fark yoktur. Teröristbaşının mektubuna destek verdiğimizi söylemek ahlaksız bir iddiadır.

"Teröristbaşının mektubundan medet uman, umdu diyen namerttir"

- Teröristbaşının mektubundan siyasi fayda uman umdu diyen namerttir. Mektuptan daha önce haberimiz olduğunu söyleyenler ise satılık kalemlerdir. İmralı'nın yolunu gözleyenler bize ne anlatıyorlar? Mektuptan bilgimiz olduğunu söyleyenler yanımızda mıydı? Biz işbirlikçi değiliz.

S-400 varoluş meselesine dönüşmüştür

- ABD'nin S-400 üzerinden tehdit etmesi devlet olma vasfımıza hakarettir. S-400'lerin alınması varoluş meselesine dönüşmüştür.