Bakan Akar: Bu beyhude bir gayrettir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Gazi Orduevi'ndeki resepsiyona katıldı. Bakan Akar burada yaptığı açıklamada " Türkiye'nin garantörlüğünü, çeşitli söylem ve tanımlamalarla hafifletmeye, saptırmaya çalışmanın hiçbir anlamı yok. Bu beyhude bir gayrettir" dedi.

Bakan Akar: Bu beyhude bir gayrettir

Bakan Akar, bugüne kadar hem Türkiye hem de KKTC'nin her fırsatta barış ve istikrardan yana olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bakan Akar açıklamasında;

"Söylemlerimiz ve yaptıklarımızla her zaman barışı ve istikrarı destekledik. Ülkemiz, bölgemiz ve KKTC ile birlikte tüm ada için barış ve istikrar adına yapılması gerekenleri teklif ettik, bunlar üzerinde çalıştık. Burada üzerimize düşenleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" dedi. 

"Kararlılığımızı kimse test etmesin"

Bakan Akar açıklamasına şöyle devam etti; "Türkiye'nin garantörlüğünü, çeşitli söylem ve tanımlamalarla hafifletmeye, saptırmaya çalışmanın hiçbir anlamı yok. Bu beyhude bir gayrettir. Türkiye, Kıbrıs adasında garantördür ve bu hakkını dün olduğu gibi bugün de en etkin şekilde kullanacaktır. Hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini, her zaman uluslararası hukuk dahilinde, garanti ve ittifak anlaşmaları doğrultusunda koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Bu konudaki kararlılığımızı kimsenin test etmemesi gerekiyor.' değerlendirmesinde bulundu"