Bakan Akar: Kıbrıs bizim milli davamız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs temasları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplantı gerçekleştirdi. Bakan Akar, "Kıbrıs Türk halkının hem siyasi eşitliği hem de güvenliği bizim için hayati, vazgeçilmez bir konu" dedi.

Bakan Akar: Kıbrıs bizim milli davamız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) temasları ile ilgili görüşen Akar toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

"Kıbrıs bizim milli davamız, bunun hiç tartışması yok. Bizim Kıbrıs Türk halkı ile kader birliğimiz var” diyerek, “Kıbrıs Türk halkının hem siyasi eşitliği hem de güvenliği bizim için hayati, vazgeçilmez bir konu. Bunu her platformda tekrar tekrar ifade ediyoruz. Bu temelde hiçbir modeli de dışlamadık, dışlamıyoruz. Hiçbir modeli dayatmıyoruz. Bu konuda sonuç odaklı çalışmaya gayret gösteriyoruz. Müzakerelerin sonuç odaklı olması gerektiğini değerlendiriyoruz. Diğer taraftan, sırf müzakere olsun diye de yeni süreçler başlatmanın taraflara bir yararı olmadığını da düşünüyor, değerlendiriyoruz. Kıbrıs gerçekten bizim için çok önemli, hayati bir konu. Kıbrıs'ın ayağına bir diken batsa 82 milyon bundan rahatsız olur ama Kıbrıs'ta bir gül açsa bundan da son derece mutlu olur” ifadelerini kullandı.