Bakan Akar'dan 'ateş serbest' talimatı!

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) bünyesinde, kamu-özel sektör iş birliğiyle üretilen 'Milli Deniz Topu'nun test atışı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 'Ateş serbest' talimatının ardından başarıyla yapıldı.

Bakan Akar'dan 'ateş serbest' talimatı!

Bakan Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile 76/62 mm 'Milli Deniz Topu'nun test atışı için Konya'daki Karapınar Atış Alanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video mesaj gönderdiği törende konuşan Bakan Akar, 'Milli Deniz Topu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hayırlı olması temennisinde bulundu.

'Yerlilik ve millilik oranı yüzde 80'lere dayandı'

Yeni silah sisteminin yapımında emeği geçenleri kutlayan Bakan Akar, "Bu yapılan çalışmaların hiçbiri son değil. Bunların her biri, bir sonraki aşamanın başlangıcıdır. Çalışmalarımızı artan bir hızla sürdürerek Silahlı Kuvvetler'imizin ihtiyaçlarını karşılayacağız" diye konuştu.

Bir taraftan personel temini ve eğitimi diğer taraftan da araç, gereç, silah, mühimmatın yerli ve milli imkanlarla yapılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akar, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliği, teşviki, desteği ve sağladığı fırsatlarla yerlilik ve millilik oranı yüzde 80'lere dayandı. Hiçbir şeyden yılmadan ülkemizin egemenliği, bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın güvenliği için hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa yapacağız" dedi.