Bakan Albayrak'tan flaş konut kredisi açıklaması

Bakan Albayrak, kamu bankalarının sıfır konutlarda faiz indirimine gideceğini açıkladı.

Bakan Albayrak'tan flaş konut kredisi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kamu bankaları sıfır konutlarda 1 Ocak itibarıyla faizleri 0,79'a indirecek" dedi.

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şırnak'a gelirken kamu bankaları ile görüştüklerini belirterek, "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun." dedi.

 

 

Bakan Albayrak, Şırnak Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, "Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Şırnak İş Dünyası Buluşması" toplantısında konuştu.

Bakan Albayrak, Şırnak'a gelirken kamu bankaları ile görüştüklerini belirterek, "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun." dedi.

- "2020'de çok daha başarılı bir yıl yaşayacağız"

Albayrak, ekonomide geçen yıla oranla sağlanan gelişmeye değinerek, şunları söyledi:

"İnşallah 2020, enflasyonda çok daha güçlü iyileşmeleri, daha düşük oranları ve faizleri göreceğimiz bir yıl olacak. 2020 için ortaya koyduğumuz hedef yüzde 8,5. İnşallah bunun da altında bir performans ile 2020'de çok daha başarılı bir yıl yaşayacağız. Tabi enflasyonla mücadelede bu başarı sürecini şahit olduğumuzun ötesinde faizlerde gördük. Yüzde 24'lerde olan Merkez Bankası faiz politikası sadece 4-5 ayda yarı yarıya 12 puan düşerek tarihi bir indirime şahit olduk. Değişimin içinde bankacılık sektörü de var. Özellikle kamu bankalarımızın öncülüğünde piyasaları rahatlatmaya yönelik çok önemli iyileştirmeler yaşadık. Şükürler olsun geçtiğimiz hafta açıkladığımız oranlarla 9 ile 11,5 bandına gelen ticari kredi faizleri ile 2013 yılı faiz rakamı 6 yıl önceki faiz rakamı... 6 yıldır askeri, güvenlik, siyasi, diplomatik, ekonomik her türlü saldırının başladı. Öyle ya 2013 yılındaki Gezi, Gezi'den beri 6 yıldır fiili bir savaştayız. Biri bitti biri başlıyor. Her birinden güçlenerek kalkıyoruz. Ülkemize karşı dört bir yandan gerçekleştirilen saldırıların ekonomimiz üzerinde, en azından faizlerde, maliyetlerde, likiditedeki olumsuz etkisini bu bir yıllık süreçte kırdık."

- Sıfır konutlara kamu bankalarından faiz indirimi

Albayrak, Şırnak'a gelirken kamu bankaları ile görüştüklerini aktararak, "Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak'tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk. Gayrimenkul, konut sektörü önemli. Özellikle bu noktada iyileşmeleri vatandaşlara hemen yapmamız lazım. Türkiye üzerinden güzel bir mesajı da Şırnak'tan verelim. Onlardan geldi teklif, biz de 'Memnun oluruz.' dedik. 1 Ocak itibarıyla özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Ekonomide sağlanan iyileşmelerin yansımalarının süreceğine vurgu yapan Albayrak, "Her iyileşmede bunu topluma yansıtmaya devam edeceğiz. Gerek inşaat gerek yan sektörler bu manadaki maliyetler faizler daha da düşecek. Kamu bankaları bunun öncülüğünü yapıyor. Piyasadaki diğer bankalar da yavaş yavaş geliyorlar. Biraz fazla yavaş geliyorlar ama onlar da hızlanacaklar 2020 yılında inşallah diyoruz." diye konuştu.