Bakan Albayrak: "Son 1 yılda 3 kur saldırısına maruz kaldık"

"Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İş dünyasına, kamu bankaları tarafından oluşturulan avantajlı kredi müjdesini verdi.

Bakan Albayrak: "Son 1 yılda 3 kur saldırısına maruz kaldık"

"Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Albayrak, "Son 1 yılda 3 kur saldırısına maruz kaldık" dedi.

"Enflasyon hedefimiz yüzde 5'in altı" olduğunu hatırlatan Albayrak, enflasyonda tek haneli rakamlar hedefine ulaşılacağını açıkladı.

"2019 Ağustos ayı itibarı ile 5.1 milyar dolarlık cari fazla vererek rekor kırdık." diyen Albayrak,  "2019 yılını pozitif büyüme ile kapatacağız. IMF bile tahminlerini eksiden artıya çevirdi." ifadesini kullandı.

Berat Albayrak, "İnşallah 2019'u büyüme tarafında pozitif bir rakamla kapatacağız" dedi.

- İş dünyasına avantajlı kredi müjdesi

Bakan Albayrak, kamu bankalarının ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürünü hayata geçirdiğini duyurdu.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

"Reel sektörün finansal olarak destekleneceği bir dönemdeyiz. İşsizlikle mücadeleye destek sağlamak için 3 kamu bankamız istihdam odaklı kredi paketini devreye alacak. Bankalarımız, belirlediğimiz sektörlerde, istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara özellikle 2 yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıl vadeli çok uygun koşullarda, çok düşük maliyetle uzun vadeli işletme kredisi kullandıracak.

"Kamu bankalarımız kurumsal ticari kredilerde 1 Kasım itibariyle 200 puanlık indirimle yüzde 11 ile 13,5 faiz oranı uygulayacak."