Bakan Bilgin: Ölümlü iş kazaları yüzde 41 azaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, çalışan sayısının yüzde 43 artmasına rağmen ölümlü iş kazası oranının yüzde 41.3 azaldığını açıkladı.

Bakan Bilgin: Ölümlü iş kazaları yüzde 41 azaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi Vakfının sponsorluğunda çevrim içi düzenlenen 35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası programına katıldı.

İş kazaları ve meslek hastalıkları konusu küresel bir sorun olduğunu belirten Bilgin, kaza ve hastalıkların her yıl milyonlarca çalışanın hayatına mal olduğunu ve yaşam standartlarını menfi yönde etkilediğini söyledi.

İş kazası ve meslek hastalığı yaşanmadan ortak akılla hareket edilerek toplumun her katmanında iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulmasının temel hedefleri olduğunu vurgulayan Bilgin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun yayımlanmasından bugüne kadar iş yeri sayının yüzde 17, çalışan sayısının yüzde 43 artmasına rağmen 100 bin işçide ölümlü iş kazası oranın yüzde 41,3 azaldığına dikkat çekti.

Bilgin, "Ölümlü iş kazası oranımızdaki bu düşüşte, Kanunumuzun yayımlanmasının yanı sıra iş kazası ve meslek hastalıklarının sıkça yaşandığı özellikle inşaat, maden ve tarım sektörlerinde yürütmüş olduğumuz hizmetler, çalışma hayatında yer alan aktörlerle yaptığımız iş birlikleri ve 84 milyon vatandaşımız için güvenlik kültürünün yaygınlaşması amacıyla yapılan tüm faaliyetler etkili olmuştur." dedi.