Bakan Bilgin'den EYT açıklaması! EYT'de yaş sınırı açıklandı mı? EYT düzenlemesinde yaş sınırı kaç olacak?

EYT düzenlemesinin netleşmesine artık gün sayılırken, yapılan her açıklama da merakla takip ediliyor. Milyonlarca emekli adayı, gözünü açıklamalara çevirdi. EYT düzenlemesinde en çok merak edilen konulardan biri de yaş sınırı... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün yaptığı açıklamada EYT düzenlemesi hakkında da bazı önemli açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinde yaş sınırı kaç olacak? EYT'li kadınlarda yaş sınırı kaç olacak? EYT'li erkeklerde yaş sınırı kaç olacak?

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması! EYT'de yaş sınırı açıklandı mı? EYT düzenlemesinde yaş sınırı kaç olacak?

EYT düzenlemesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaş, emekli olmak için gün sayarken konu hakkında merak edilen pek çok soru da var. Vatandaşlar, EYT hakkında yapılan tüm açıklamaları yakından takip ediyor. Birçok vatandaş, EYT düzenlemesinde yaş sınırının kaç olacağını merak ediyor. Yaş sınırı kadın ve erkek EYT'lilerde farklı olacak. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamalarda EYT düzenlemesine de değindi. Bakan Bilgin açıklamalarında, önemli detaylar verdi. EYT düzenlemesinde yaş sınırı kaç olacak? EYT'li kadınlarda yaş sınırı kaç olacak? EYT'li erkeklerde yaş sınırı kaç olacak?

EYT düzenlemesi ne durumda?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamalarda merakla beklenen EYT konusunda konuştu. Bilgin, "EYT meselesi ne olacak? Neden uzadı? Uzamasının bir kaç sebebini söyleyeyim; Bir defa herkesi dinlemek zorundayız. Herkesi dinliyoruz. En son odaları dinlemeye başladık. Bu mesele öncelikle bizim açımızdan, devlet açısından ele alınan bir konuydu. Fakat doğrudan doğruya işverenleri ilgilendiriyor." dedi.

EYT çalışması Ocak 2023'e sarkmayacak

Bakan Bilgin, açıklamalarına devam ederken işveren tarafının taleplerinden de bahsetti. Bilgin, "İşveren, 'Benim çalışanlarım kıdemli, tecrübeli, iş tecrübesi ve becerisi gelişmiş adamlar. Biz bunları kaybetmek istemeyiz ama bize bir de mali yükü var. Bunu nasıl yapacağız, bu süreci nasıl yöneteceksiniz?' diyor. Bize çeşitli tekliflerde bulunuyorlar. Şunu da öteleyin, bunu da öteleyin... Bir de çalışmanın teknik bölümüyle ilgili problemler var. 1999 öncesi işe girenlerle ilgili bizde dijital ortamlarda kayıt sistemi yoktu. Bunların büyük çoğunluğu iş değiştirmiş, evrakları kaybolmuş. Bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman ki ben bu ayın sonuna kadar Meclis'e getireceğimi söylemiştim, inşallah sözümü tutarım, ocak ayına sarkmaz." dedi.

EYT düzenlemesinde emekli sayısı yükselebilir

Bakan Bilgin, EYT düzenlemesi ile kaç kişinin emekli olabileceğine dair de açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman yüce Meclis ile bunu paylaşacağım. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Komisyonda, bugün yaş şartı olmasaydı haziran ayına göre ne kadar insan emekli olabilirdi onu açıklamıştım. 1 milyon 600 bine yakındı. Bugün bu sayı biraz daha yükselmiş bulunuyor. Ocak ayında biraz daha yükselecek. Dolayısıyla dediğim gibi, bütün verileri elimize alıp gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım. Özel sektöre yansıyacak yükün, kamuya yansıyacak yükün hepsini ortaya çıkardıktan sonra tüm kamuoyuyla paylaşacağım." ifadelerini kullandı. 

EYT'de yaş sınırı olacak mı? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamalarında yaş sınırıyla ilgili soruyu da yanıtladı. Pek çok vatandaşın merak ettiği yaş sınırı sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin, "TBMM Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" dedi.