Bakan Çavuşoğlu: Taliban'la diyalog büyükelçi düzeyinde sürüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'da geçici Taliban hükümeti ile temasın büyükelçi düzeyinde devam ettiğini, insani yardımları ülkeye Pakistan'dan kara yoluyla göndermek istediklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: Taliban'la diyalog büyükelçi düzeyinde sürüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

S-400 konusuna değinen Çavuşoğlu, ABD'nin açıklamalarının bugüne kadar Türkiye'nin kararlarını etkilemediğini söyledi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de gerçekleştireceği zirvede İdlib ağırlıklı olmak üzere tüm Suriye'nin ele alınacağını, Libya'nın da ele alınabileceğini söyledi.

Mısır ile ilişkilerle ilgili de konuşan Çavuşoğlu, henüz planlanan karşılıklı ziyaret olmadığını dile getirdi.

Afganistan'da geçici Taliban hükümeti ile temasın büyükelçi düzeyinde devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, insani yardım, gıda, ilaç ve kış öncesi ihtiyaçları konuştuklarını, resmi yazı ile talep olmadığını, sözlü olarak iletildiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, "AFAD Kızılay ve diğer ilgili kurumlar ile toplantılar yapıldı Pakistan dan Alabora’ya insani yardım konusu mantıklı geldi, kabinede de gündeme geldi. Çoğunluğunu Pakistan dan alıp karayolu ile göndereceğiz daha çabuk ve az maliyetli olacak. İnsani yardımlarımızı önümüzdeki süreçte artıracağız." dedi.

Kabil Havaalanı'nda belirsizliğin devam ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, güvenlik endişeleri olduğunu, charter uçuşların olduğunu ancak düzenli uçuşlar için henüz ortam olmadığını söyledi.