Bakan Koca'dan Ercüment Ovalı açıklaması: "Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ercüment Ovalı'nın dün akşam sosyal medyadan koronavirüs ilacı ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin "Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan Ercüment Ovalı açıklaması: "Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz"

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında korona virüse dair son durum hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ercüment Ovalı'nın yaptığı paylaşımla ilgili açıklamada bulundu. Ovalı, 'Dornaz Alfa' ilacının korona virüs için kullanılabileceğini duyurmuştu. Bakan Koca bu açıklama şu sözlerle tepki gösterdi:

"Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Akciğerde tıkaç olan hastalara uygulanan ve bundan fayda görülen bir ilaç. Burada Kovid-19 ile ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair çalışmaların başladığını biliyoruz. Biz Türkiye'de hem aşı hem de ilaç için çalışma yapan tüm kurumlara çağrıda bulunduk. Bununla ilgili bize başvurmalarını istedik. Bunu 23 Mart'ta duyurduk. Bununla ilgili çalışmanızı bize bildirin dedik. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. İnsanlık adına çalışan herkes bizim için kıymetlidir. Yayın ve çalışmanın nasıl yapıldığı da çok iyi bilinir. 23 Mart'taki bu çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir, sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası bir firmanın ilacı böyle ifade edilerek umutlar tüketilemez"