Bakan Koca'dan önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Antalya'da önemli açıklamalarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Antalya'da önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Koca'nın açıklamalarından satır başları:

 "(Sputnik-V aşısı) 6 ayda 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir."

"BioNTech aşısıyla ilgili olarak bilim kurulumuzun aldığı 2 doz arası uygulama süresinin 28 günden 6-8 haftaya çıkarılması kararının yanlış anlaşıldığı görülmektedir. Öncelikle bu karar, bilimsel gerekçelerle ve somut kanıta dayalı verilerin incelenmesiyle alınmış bilimsel bir karardır."

"(Kovid-19 ile mücadele) Sıkılaştırılmış tedbirlere vatandaşların çok iyi uyum gösterdiklerini gözlemledik, bu durumdan çok memnun olduk"

"Milletçe büyük bir fedakarlık örneği gösteriyoruz."

"Sputnik aşısı ile ilgili sözleşme imzalandı. Bugün de acil kullanım onayı verilmiş oldu. Sözleşme gereği 6 aylık zaman diliminde 50 milyon doz gelecek. Mayıs ayından itibaren bu aşıların ilk etabının geleceğini söylemek istiyorum. 1 hafta 10 gün içerisinde netleşmiş olacak."

"(Türkiye'de mutasyon durumu) Ağırlıklı İngiliz varyantı görülmekte. Bunun dışında Güney Afrika ve Brezilya varyantını zaten görmüştük. En son Hindistan varyantı 5 vakada görüldü. Bu sayıda bir artış söz konusu değil. Özellikle mutasyonla birlikte bulaşının arttığını biliyoruz. Yer yer daha da arttığını belirten çalışmalar da var. Hindistan varyantı için de ciddi bir sorunları yok, ayakta takip ediliyor. Yakın takipteler."

"Mayıs ayında tedarikle ilgili olumlu gelişmelerle birlikte sevk durumu başlayacak. 1 hafta 10 gün içinde açıklayacağız. Şu an toplam Biontech ve Sinovac olarak 6 milyon doz aşımız var. 23 milyona yakın doz aşı yapıldı, ilave olarak 6 milyon doz hazıda aşımız var. Uğur hocayla tekrar görüştüğümde Mayıs ayı için 1 milyon doz, Haziran ayı için de 30 milyon doz için sorun olmadığını söyledi."

"Yaz dönemi itibarıyla da 18 yaş ve üstü herkesin aşılanması için yoğun bir çaba içindeyiz"