Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Gelen son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayında yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları şöyle;

6 Eylül'de tüm kademeli sınıf seviyelerinde 5 gün yüz yüze eğitimi başlattık. Başlatmadan önce çok sayıda önlem aldık. Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir rehber hazırladık. Sürecin tamamını Sağlık Bakanlığı ile koordine ediyoruz.

Okullarımızda elektronik takip sistemi kurduk. Bu ilk defa yapılan bir şeydir. Artık okul bazlı kararlar alıyoruz. Bu sistemi kurduk. Şu anda sistemimzide 87 bin 108 okulmzu vardır devlet olmak üzere. Toplam 71 bin 320 okulumuz var. Yaklaşık 1 milyona yakın dersliğimiz var. Her okulda aşı, test durumları anlık takip ediliyor. Salgın süreciyle ilgili çağrı merkezi kurduk.

Kapaklı okul yok!

Şu anda 71 bin 320 okulumuzdan hiçbirisi vaka veya yakın temas nedeniyle kapatılmadı. Elbette kapatılan sınıflarımız var. Rakamlar değişiyor. Ara veren sınıflar var. Vaka trendi artıyorsa bu artış sınıflara yansıyor.

Kaç öğretmen aşılı

Gönüllülük esasına dayalı. Kapatılan sınıflarda eğitime 14 gün sonra geri dönülüyor. 17 Eylül itibariyle bir doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 92. Öğretmenlerde aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde.

İkili eğitime geçen okul sayısı

200'e yakın okul ikili eğitime geçti. Yaygın bir durum yok.

Hafta sonu eğitimi yapılacak mı?

Hafta sonu eğitim gibi bir sistematik bir yaklaşım yok.