Bakan Pakdemirli'den Hobi bahçesi açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'da yapılan Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'nda, "Hobi bahçesi sorununu en kısa zamanda çözmüş olacağız" dedi.

Bakan Pakdemirli'den Hobi bahçesi açıklaması

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'na katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kanundaki boşluklar istismar edilerek ortaya çıkarılan bu hobi bahçesi sorununu en kısa zamanda çözmüş olacağız. Aynı zamanda şu anda Meclisimizde özellikle taklit ve tağşişle ilgili cezaları ağırlaştıracak şekilde gereğini yapıyoruz" diye konuştu.

Tarım ve ormancılıkla ilgili birçok konuda belediyelerin faaliyet yürütebileceğini belirten Pakdemirli, "Belediye atıl tarım arazilerinin ekilmesi konusunda vatandaşlara önderlik edilebilir" dedi. 

"Küçük ölçekli sulama ve altyapı projeleriyle bizim büyük çaplı projelerimizde destekleyici ve tamamlayıcı olabilirsiniz" önerisinde bulunan Pakdemirli, sözlerine şöyle devam etti:

Yine illerinizde atık su arıtma tesisleri kurarak, buradan çıkan suyun bitkisel üretim, park ve bahçeler gibi yeşil alanlarda kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Sözleşmeli üretimle üreticilerimizin ürünlerinin, belediyelerimiz vasıtasıyla pazarlanmasını sağlayabilirsiniz. Uygun orman arazilerinin gelir getirici türlerle ağaçlandırılması için bizimle iş birliği yapabilirsiniz. Hayvancılığımızın gelişimi için de mera, otlak ve yaylakların bakımına, ıslah projelerine destek verebilirsiniz.