Bakan Pakdemirli: 267 yangın kontrol altında

Bakan Bekir Pakdemirli, orman yangınlarında son durumla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Pakdemirli açıklamasında "270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında. Üç orman yangını için çalışmalar devam ediyor. Devam eden yangınlara, 15 uçak, 9 İHA ve 64 helikopter müdahele ediyor" dedi.

Bakan Pakdemirli: 267 yangın kontrol altında

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları:

270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında. Üç orman yangını için çalışmalar devam ediyor. Yatağan, Kavaklıdere yangınları kontrol altına alındı. Yangınlara 15 uçak, 9 İHA ve 64 helikopterle müdahale ediliyor. 

Yunanistan'ın uçak talebi

Yunanistan'ın bizden talebi var. Bu talebe olumlu bakıyoruz. Komşumuza yardımcı olma gayretiyle alakalı Dışişleri'yle birlikte arkadaşlarımız çalışıyor. Termik santralle alakalı riskler minimize olmuş vaziyette. Orman yangının buradaki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini olumsuz etkilememesi için şeritler oluşturuldu. Üç ayrı tahkimat yapıldı. Seyreltme çalışmaları bitirildi. Risk şu an itibarıyla minimize edildi. Ateşe ulaşmadan, soğutma faaliyetine başlamadan kontrol diyemiyorum ama durum düne göre bugün çok daha iyi.

"476 cephede alevlerle savaştık"

Köyceğiz'de durum şu anda bir vadinin içine hapsolmuş şeklide devam ediyor. Orman yangınlarıyla mücadele için gönüllü olmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yaptı. Bu konuyla ilgili bir eğitim kampanyası başlayacak. Son 13 günde kırsal alanlar dahil 476 cephede alevlerle savaş verdik. 16 tanesi büyük yangın. Bunlardan 206 tanesi de kırsal tarım yangınıydı.