Bakan Selçuk'tan uyarı: Eğitimi zora sokuyor, kurallara uyalım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal mesafeleri görünce çocuklarımızı okullarda güvende tutmak için çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm" dedi.

Bakan Selçuk'tan uyarı: Eğitimi zora sokuyor, kurallara uyalım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını sürcesin gerçekleşen vaka artışının eğitimi zora soktuğunu, bu yüzden kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yapan Selçuk, pazar günü çalışma arasında Kızılay Meydanı'nda yürüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Uyarılara rağmen çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal mesafeleri görünce çocuklarımızı okullarda güvende tutmak için çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm. Salgının yükselişi eğitimi zora sokuyor, kurallara uyalım."

Bakan Selçuk'tan uyarı: Eğitimi zora sokuyor, kurallara uyalım - Resim : 1

Öğretmenlere seslendi

EBA internet portalından öğretmenlere seslenen Bakan Selçuk, ''Salgın sürecinde okulların çocuklar için en güvenilir ve kontrollü alanlar olduğunu sizler sayesinde kamuoyuna gösterebildik. Pek çok velinin fikri sizler sayesinde değişti ve salgın devam etse de yüz yüze eğitime katılım oranları yüzde 80'nin üzerine çıktı. Koronavirüs salgınıyla birlikte eğitim, yoluna engeller konmuş tren gibi bir anda durdu. Engelin kalkmasını bekleseydik, bugün hala aynı yerde bekliyor olurduk. Öyle yapmadık, yeni yollar açarak ilerledik. TRT EBA kanalları yayın hayatına salgın bitse de devam edecek'' dedi.