Bakan Soylu: 38 korona virüslü örgüt üyesi var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tv100 ekranlarına konuk oldu. Soylu, korona virüsle ilgili son gelişmeleri Emre Buga'nın sunduğu Bakış Açısı'na değerlendirdi.

tv100'e konuk olan İçişleri bakanı Süleyman Soylu, Emre Buga'nın sunduğu Bakış Açısı'na e Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Prof. Dr. Emre Alkin ve Ferhat Ünlü sorularını yanıtladı. Bakan Soylu Terör örgütünün de korona virüsle karşı karşıya olduğunu söyleyerek tv100 canlı yayınında önemli bilgiler aktardı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle;

"38 terör örgütü üyesi korona virüslü"

"Terör örgütü de kendi derdine düşmüş durumda. O da şu anda koronayla karşı kaşrıya. En son aldığımız bilgiere göre bizim bildiğimiz 38 koronavirüslü örgüt üyesi var. 

Aynı zamanda hem Kuzey Irak hem de Süleymaniye civarında onlar da kendilerine ait bir sistem oşluşturmaya çalışıyorlar. Haklısınız; "Su uyur düşman uyumaz, kurt puslu havayı sever" şeklinde tabirlerimiz var. Ama bütün güvenlik güçlerimiz hem içerde hem dışarda 24 saat tetikte. 

Bu sabah yaklaşık 3 saat istihbarat ve koordinasyon toplantısı yaptım. Her pazartesi yaparız bir dakika aksatmayız. Terörle mücadele konusunda en ufak gevşekliğimiz olmamaldır.

En ufak bir açık verirsek, bir eksikliğimiz olursa kendimizi bu konuda affetmeyiz.

Şu anda hala operasyonlarımız devam ediyor. Meselenin korona ile mücadele kısmı başka bir durum.

Mayıs ayının ortasından itibaren milletimiz, gündem inşallah müsade ederse, terörle mücadelede bambaşka bir seyir görecektir.