Bakan Soylu'dan Kurban Bayramı mesajı

Bakan Soylu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında "Mutlu edersek mutlu oluruz" anlayışıyla hazırlanılan, gelenek, inanç ve kardeşliğin güzelliğine dair ne varsa içinde barındıran bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Bakan Soylu'dan Kurban Bayramı mesajı

Bakan Soylu'nun mesajı şöyle...

"Elbette ki Kurban Bayramı, paylaşmanın mutluluğunun yanı sıra kavuşmanın, hasreti gidermenin mutluluğuna da vesiledir. Bu noktada en büyük korkumuz, hiç kuşkusuz ki trafik kazası haberleridir. Çok şükür ki son yıllarda tüm vatandaşlarımızla birlikte topyekun bir gayretle, bu noktada önemli kazanımlar elde ettik. 1 Ocak-4 Ağustos arasında, geçen yılın aynı dönemine göre trafik kazalarındaki can kayıplarında yüzde 33 azalma yaşadık. Aynı şekilde bayram trafiğinde de her geçen yıl, günlük can kaybı ortalamamızda azalışlar elde ettik.

Arzumuz odur ki bu bayram, elde ettiğimiz bu kazanımları daha ileriye götürelim, mümkünse hiç kaza haberi almayalım. İçişleri Bakanlığı olarak bu konuda yine tedbirlerimizi aldık. Bayram tatili süresince toplam 116 bin 236 personelimiz trafik denetlemesinde olacak şekilde, planlamamızı yaptık. Özellikle ekiplerimizin görünürlüğünü arttırmaya ve sürücülerimizin dikkatini çekmeye dönük bir anlayışla tüm tedbirlerimizi aldık."